Jedna osoba poginula u požaru kod Srebrenika

Crna hronika
Jedna osoba poginula u požaru kod Srebrenika

U mjestu Ježinac kod Srebrenika danas je izbio veliki požar u firmi "Dom Smreka" koja se bavi građevinskim materijalom.

Požar je izbio na stovarištu građevinskog materijala Srebreniku, gdje se mnogobrojni vatrogasci bore s vatrom. Požar je vidjliv iz svih dijelova grada, jer se iz firme podigao crni i gusti dim koji otežava gašenje požara…

"Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečeno povrijeđeno jedno lice, koje je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je uslijed zadobivenih povreda nažalost preminulo. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik, a radi se o N.K.(1973) iz Rapatnice. U međuvremenu, oko 16,25 sati požar je lokalizovan. O događaju je takođe obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik.

Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor, kada se za to steknu uslovi, saopćeno je iz Operativnog centra Uprave policije MUP TK- a.

Ne propustite