Dodik: "Rezolucija o Srebrenici i Kosovo u Vijeću Evrope trasirat će odnose Srba s drugim narodima"

Aktuelno
Dodik: "Rezolucija o Srebrenici i Kosovo u Vijeću Evrope trasirat će odnose Srba s drugim narodima"

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da će rezolucija o Srebrenici i pokušaji da Kosovo postane član Vijeća Еvrope koji se dešavaju u gotovo identično vrijeme obilježiti i trasirati odnose Srba sa drugim narodima u regionu.

"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u pravu kada govori da je riječ o dva događaja u gotovo identično vrijeme koji će obilježiti i trasirati odnose i sa drugim narodima u regionu", rekao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Atine.On je istakao da su ataci na Srbiju, na Vijeće sigurnosti UN-a da "navodno bude priznato Kosovo još jedan dokaz ignorisanja realnih odnosa i realne situacije."

"Taj Savjet Еvrope pokušava, kroz ovo što sada rade, dati određen status Kosovu, koje nema međunarodno priznanje, nije predviđeno Poveljom UN-a, nema stolicu u UN-u", ukazao je Dodik.

On je napomenuo da se sve to ignoriše i pokušava nanijeti zlo, prije svega Srbiji kako bi bila zaustavljena njena snaga i jačanje.

"Namjera u tom pogledu je da upravo sponzori nelegitimnog antidržavnog akta koji se zove samoproglašeno Kosovo tome daju značaj iznad onoga što je međunarodno pravo i Povelja UN-a", rekao je Dodik.

Ne propustite