Vulin: Istinu da promijenite ne možete, baš kao što ne možete da od Srebrenice napravite genocid…

Region
Vulin: Istinu da promijenite ne možete, baš kao što ne možete da od Srebrenice napravite genocid…

Bivši šef srbijanske obavještajne agencije (BIA), a danas senator Republike Srpske Aleksandar Vulin kazao je da je da je kreatorica rezolucije o Srebrenici - ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalene Baerbock, potomak naciste.

Vulin je, reagirajući na tekst portala „Slobodna Bosna“ rekao da je djed njemačke ministrice Baerbock bio nacista i da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

-Ne možete da od Srebrenice napravite genocid, a od Srba genocidan narod, pa koliko god unuka nacista da služite. Ako redakcija Slobodne Bosne misli da me vrijeđa kada napišu da sam "trabant Vučića", griješe.

Velika je čast biti saradnik i saveznik predsjednika svih Srba Aleksandra Vučića, ali nema ni malo časti u mutavom pokušaju da se ublaži bol Annalene Baerbok, jer joj je deda Valdemar Baerbok bio nacista koji je 1944. godine odlikovan gvozdenim krstom sa mačevima. Možete izvrtati moje riječi, možete vrijeđati, možete lagati, ali kreator rezolucije o genocidu je unuka naciste Valdemara, Annalena Baerbock, i tu istinu da promijenite ne možete, baš kao što ne možete da od Srebrenice napravite genocid, a od Srba genocidan narod, pa koliko god unuka nacista da služite.

Ako mi ne vjerujete, pitajte dede iz Handžar divizije, poručio je očajni Vulin.

Ne propustite