Glasnogovornik izraelske vojske: Pripremamo se za svaku mogućnost, danas se sastaje vlada i oni će..

Svijet
Glasnogovornik izraelske vojske: Pripremamo se za svaku mogućnost, danas se sastaje vlada i oni će..

IDF (Izraelska vojska) je "spreman i spreman za daljnju agresiju", kaže glasnogovornik IDF-a pukovnik Peter Lerner za Sky News.  Odbranu od iranskog napada nazvao je "jedinstvom razumnih igrača protiv đavolskog plana Irana".  Poslao je jasnu poruku Iranu da "ovo jednostavno neće samo tako proći".

Upitan hoće li Izrael odgovoriti, kaže: "To je vrlo dobro pitanje. Danas gledamo prema vladi, vlada će se sastati kasnije danas i oni će donijeti odluke i uputiti vojsku u skladu s tim." 

IDF će se "pripremati za svaku mogućnost". Upitan je li se otvorila nova fronta u izraelskom ratu, kaže: "Svakako se nadam da nije, no mislim da trebamo biti spremni na tu realnost."

- Nikakve bespilotne letjelice ili krstareće rakete nisu stigle do Izraela, a od 120 balističkih raketa, samo je nekolicina njih stigla do bilo koje destinacije - kaže on.

Inače, izraelski ratni kabinet trebao bi se sastati u 13:30 sati po po srednjevropskom vremenu kako bi raspravljali o odgovoru na napad bespilotnim letjelicama i raketama koje je Iran pokrenuo tokom noći, rekao je ranije jedan izraelski dužnosnik.

Ne propustite