Vučić: Srbija pritisnuta snažnije nego ikada, mnogi bi da joj komadaju teritoriju

Region
Vučić: Srbija pritisnuta snažnije nego ikada, mnogi bi da joj komadaju teritoriju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene Kobre, u kasarni "Vasa Čarapić", da se Srbija nalazi usred geopolitičkog vrtloga, ni kriva ni dužna.

Vojna zastava Kobrama
-  Srbija je pritisnuta snažnije nego ikada od mogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške krivca pronađu u Srbiji i tako se pred nekim drugim opravdaju - kazao je on.

Vučić je rekao da mu je velika čast što je predsjedničkom odlukom mogao da dodijeli Kobrama vojnu zastavu.

- Vojnu zastavu koju ste zaslužili svojom profesionalnošću, disciplinom, marljivošću, posvećenošću, ali pre svega, ljubavlju prema otadžbini. Zastavu koju ste dobili, rekao sam pukovniku Đošiću samo jednu rečenicu - ona nikada ne smije da padne u ruke neprijatelju, baš kao ni padanje naše zemlje Srbije. Najbolji i najveći garant da se to neće dogoditi, jeste vaša i druge jedinice Vojske Srbije - rekao je Vučić.

Malo govore, a mnogo rade

Istakao je da danas nije lako biti pripadnik vojske niti pripadnik Kobri.

- Onih koji su nečujni, a ubojiti, onih koji malo govore, a mnogo rade. Nije lako, zato što se naša zemlja nalazi u sred geopolitičkog vrtloga, ni kriva ni dužna, a pritisnuta snažnije nego ikada od mogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške, krivca pronađu u Srbiji i tako se pred nekim drugim opravdaju. I neće biti lakše, zato nam je potrebno da snažimo svoju vojsku, da ulažemo i preko mere u zaštitu svog suvereniteta, jer samo tako možemo da odvratimo sve one koji žele uništenje Srbije - istakao je Vučić, prenosi Tanjug.

Ne propustite