Lendo: Zahvaljujući Armiji RBIH danas imamo svoju domovinu i slobodu

Bosna i Hercegovina
Lendo: Zahvaljujući Armiji RBIH danas imamo svoju domovinu i slobodu

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo uputio je čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH.

– Odlukom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine koja je donesena prije 32. godine, 15. aprila 1992, formirana je Armija Republike Bosne i Hercegovine, jedina legalna i legitimna oružana formacija suverene i međunarodno priznate države. Dijeleći ideju o slobodnoj i nezavisnoj državi, bosanskohercegovačke patriote stale su na prvu liniju odbrane. Zahvaljujući čvrstom i nesalomljivom otporu pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, odbranjena je Bosna i Hercegovine, ali su odbranjene i univerzalne civilizacijske vrijednosti koje je Armija čuvala i u najtežim trenucima.

Posebnu zahvalnost za našu slobodu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu dugujemo našim šehidima i poginulim borcima, najboljim kćerima i sinovima, koji su kao pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine u borbi za naš opstanak dali ono najvrjednije što su imali – svoje živote, i ugradili ih u očuvanje države i našeg naroda – naveo je Lendo.

Dodao je da je sjećanje na časnu i slavnu borbu Armije Republike Bosne i Hercegovine trajna obaveza.

Jer danas, zahvaljujući njoj, imamo svoju domovinu i svoju slobodu. U to ime, svim pripadnicima Armije RBiH, demobilisanim borcima, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, veteranima, građanima i patriotima Bosne i Hercegovine, koji su dali doprinos u odbrani i očuvanju naše Domovine, čestitam 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine – naveo je Lendo.

Ne propustite