Dodik iz Pariza: Širi se priča kako je Balkan sljedeće žarište sukoba

Bosna i Hercegovina
Dodik iz Pariza: Širi se priča kako je Balkan sljedeće žarište sukoba

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da je u Parizu razgovarao s ljudima iz različitih djelatnosti te da postoji interes za odnose sa RS, a najviše u dijelu privrede i kulture.

- Zaista zanimljiv skup ljudi različitih djelatnosti. Pričao sam s njih 30-ak, koji su imali različita interesovanja. Fokus su privreda i kultura. Interesi postoje za otvaranje avionske linije Pariz-Banja Luka, postoji zainteresovanost i za gradnju hotela visoke kategorije u RS, a što je nama potrebno - naveo je Dodik, koji danas završava posjetu Parizu.

Dodik je istakao da je o RS rekao ono što, kako kaže, uvijek govori, a to je da je RS stabilna, posvećena miru i razvoju.

- RS nema namjeru za bilo kakvu destabilizaciju, koja bi vodila nasilju. S druge strane, ima namjeru da očuva svoje političke stavove i poziciju i od toga neće odustati. Ključno pitanje je bilo, šta mi vidimo u Evropskoj uniji?! Ovdje se širi priča kako je Balkan sljedeće žarište sukoba. Uvjeravao sam ih da nema elemenata za tako nešto, da je to čista propaganda nekih zapadnih krugova, koji žele da to prikažu na taj način, naveo je Dodik za RTRS.

Ponovio je da RS ostaje stabilna i mirna i da nema sigurnosnih izazova.

Ne propustite