Evo gdje će biti sahranjen brat ubice male Danke: Tri čudne nesvakidašnje stvari "prate" ovu sahranu

Region
Evo gdje će biti sahranjen brat ubice male Danke: Tri čudne nesvakidašnje stvari "prate" ovu sahranu

Dalibor Dragijević (40), koji je umro od infarkta u policiji nakon što je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u premještanju tijela ubijene Danke Ilić (2), bit će sahranjen danas u 14 sati na groblju u selu Zlot.

- Raka se kopa na samom kraju groblja, nije porodična grobnica. Ovdje će biti sahranjen Dalibor. Za njega spremamo grob. Neće s njim u crkvu, već će direktno iz Niša da dođu ovdje - kazali su radnici.

Svetlana, Daliborova majka, izjavila je da ni sama ne zna gdje će Dalibor biti sahranjen, a na groblju inače nema sahranjenih Dragijevića. Inače, 3 čudne, nesvakidašnje stvari "prate" ovu sahranu. Nije bilo Daliborove umrlice, nije bilo bdenja i vrata kuće su sve vrijeme bila zatvorena.

Podsjetimo, Dalibor, mlađi brat Dejana Dragijevića koji je osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, kao i njihov otac Radoslav, bio je uhapšen zbog sumnje da je pomagao Dejanu da sakrije tijelo djevojčice. U policiji je, navodno, priznao zločin, a saslušanje u tužilaštvu nije dočekao jer je u pritvorskoj ćeliji preminuo od srčanog udara.

Dalibor je, zajedno sa ocem, uhapšen zbog sumnje da je pomogao bratu da sa deponije u okolini Banjskog Polja premjesti tijelo djevojčice na, za sada, nepoznatu lokaciju na teritoriji Bora. Kako je navedneo u saopćenju policije, sumnja se da se sve odigralo 28. marta, dva dana poslije nestanka djevojčice i početka potrage, prenosi Avaz

Ne propustite