Bajramska poruka reisul-uleme: Sjetimo se onih koji trpe veliku nepravdu i bol

Ramazan
Bajramska poruka reisul-uleme: Sjetimo se onih koji trpe veliku nepravdu i bol

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori uputio je danas poruku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

“Braćo i sestre, danas se opraštamo s ramazanom, mjesecom posta i visokih duhovnih vrijednosti. Ispraćamo ga s tugom u srcu, ali i s radošću jer smo se trudili dati mu njegovo pravo. On nam je donio mnogo vidljivih i nevidljivih blagodati, i približio nas dragome Bogu, Izvoru sveg postojanja. Molim Uzvišenog Allaha da nam primi sva naša ramazanska nastojanja i blagoslovi njihove učinke na oba svijeta. Sutra je, braćo i sestre, Bajram – praznik radosti. Provedimo ga veselog lica i otvorenog srca sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama. Neka bajramskom radošću budu obuhvaćeni svi, a dovom se sjetimo i braće i sestara u Gazi i Ukrajini i svugdje u svijetu koji trpe veliku nepravdu i bol i suočavaju se s nezamislivim patnjama. I čuvajmo dostojanstvo i svetost Bajrama, neka njegovo dostojanstvo ne ruše neprilični sadržaji”, poručio je reis Husein-ef. Kavazović.

Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini čestitao je nastupajuće dane Ramazanskog bajrama.

Posebne čestitke je uputio muslimanima u Sandžaku, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, na Kosovu, u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i u bošnjačkoj dijaspori, te svim muslimanima i muslimankama u svijetu.

Ne propustite