Šef policije: Vozač ne zna gdje je Dankino tijelo sakriveno, suvozač to zna

Aktuelno
Šef policije: Vozač ne zna gdje je Dankino tijelo sakriveno, suvozač to zna

U policiji u Boru pritvoreni su brat i otac jednog od osumnjičenika za ubojstvo Danke Ilić (2). Dovedeni su sinoć u policiju i nakon ispitivanja određeno im je pritvaranje na 48 sati, izjavio je načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić tokom gostovanja na TV Prvoj.

Jutros je objavljeno i da je i prvoosumljičenima određen pritvor.

“Osumnjičene osobe su saslušane u Tužiteljstvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela, dok se J.S. branio šutnjom”, navodi se iz Tužilaštva.

Podsjetimo, Danku Ilić je 26. marta ove godine oko 13:10 majka Ivana s bratom odvela u Banjsko polje. Policiju je pozvala u 13:45 i prijavila nestanak svoje kćeri. Prema dostupnim informacijama, Dejan je tijekom saslušanja u tužiteljstvu ispričao kako je došlo do tragedije. Srđan se branio šutnjom.

Neslužbeno je poznato da je Dejan 26. marta ove godine vozio Pandu, dok je Srđan bio na mjestu suvozača, pišu beogradski mediji.

Tog dana radnici JKP Vodovoda u Boru stali su blizu dvorišta obitelji Ilić zbog mokrenja. Nesretna Danka izašla je iz dvorišta. Udario ju je automobil nekoliko metara od kuće, brzinom od svega 20 kilometara na sat.

Ninoslav Cmolić na TV Prvoj izjavio je da je “vozač automobila ispričao svoju verziju priče, koja se podudara s pričom suvozača”.

“Vozač ne zna gdje je tijelo sakriveno. Suvozač to zna, no razgovarali su dva-tri dana nakon događaja, a ovaj mu je rekao: ‘To je moja briga, obavio sam što je trebalo'”, rekao je Cmolić tokom gostovanja na TV Prva.

Ne propustite