Oglasilo se tužilaštvo nakon saslušanja osumnjičenih za ubistvo Danke: Ovako su se ponašali

Aktuelno
Oglasilo se tužilaštvo nakon saslušanja osumnjičenih za ubistvo Danke: Ovako su se ponašali

Osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić (2) nakon saslušanja određen je pritvor, saznaje Telegraf.rs.

Nakon što je Tužiteljstvo zatražilo pritvor za D.D. i S.J. Viši sud u Zaječaru je to odobrio. Određen im je pritvor od 30 dana. Kako je potvrđeno ovom portalu, u toku su i razgovori s članovima obitelji osumnjičenih.

Potraga za tijelom dvogodišnje djevojčice traje i danas. Za sada nema informacija da je još neko umiješan u ovaj zločin.

Nakon saslušanja oglasilo se i Tužilaštvo.

"Osumnjičene osobe su saslušane u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela, dok se J.S. branio šutnjom“, navodi se iz Tužiteljstva.

Podsjetimo, osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić u Banjskom polju, Srđan Janković i Dejan Dragijević dovedeni su sinoć u zgradu Višeg državnog odvjetništva u Zaječaru. Janković i Dragijević dovedeni su s lisicama na rukama i pognutih glava. Jedan od dvojice osumnjičenih doveden je u radničkom odijelu. Dovezeni su u policijskim maricama.

Kako pišu srpski mediji, obojicu očekuje i psihijatrijsko vještačenje u Beogradu u Specijalnoj zatvorskoj bolnici kako bi se utvrdila kolika je bila njihova uračunljivost u vrijeme počinjenja kaznenog djela.

Podsjetimo, na prijedlog tužilaštva, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti da utiču na svjedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog djela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Na teret im se stavlja kazneno djelo teškog ubistva djeteta za koje je po izmjenama Kaznenog zakona koje su stupile na snagu 1. decembra 2019. zapriječena kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti uvjetnog otpusta.

Dejan Dragijević je osumnjičen da je službenim vozilom Fiat Panda u Ulici Radomira Putnika u Banjskom polju udario u dvogodišnju Danku koja je nekoliko minuta bila bez nadzora majke koja je drugom djetetu otišla donijeti vode. Potom su dvojica radnika djevojčicu ubacila u prtljažnik.

Na kraju su je, kako su sami rekli policiji, ostavili na deponiju.

Ne propustite