Stanivuković smijenio upravu Gradskog groblja koje se spominje u slučaju “Gdje je Sara?”

Aktuelno
Stanivuković smijenio upravu Gradskog groblja koje se spominje u slučaju “Gdje je Sara?”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je kako Gradska uprava Banjaluka, nova uprava Gradskog grbolja stoje maksimalno na raspolaganju roditeljima koj itragaju za svojom bebom, a čiji je slučaj objavljen u dokumentarcu "Gdje je Sara?". Istakao je kako je smijenio bivšu upravu Gradskog groblja.

“Nama je u ovom trenutku došlo do smjene u Groblju koju sam inicirao kada sam odlučio da zamijenim prethodno rukovodstvo. Grad Banjaluka i Gradsko preduzeće Groblje stoji maksimalno na raspolaganju. Sve dokumente do kojih možemo doći stavit ćemo ovog trena na raspolaganje. Što se tiče Groblja, imamo sumnje u mnoge stvari i bavimo se time. Groblje treba da vodi detaljni evidenciju i svemu onome što je u nadležnosti preduzeća”, rekao je Stanivuković o slučaju “Gdje je Sara?”.

Komentirao je i film kazavši kako mu djeluje “nadrealno” i da čovjek ne može ni pomisliti da se takve stvari dešavaju. Poručio je kako će biit podrška i dati doprinos da ta priča ne bude pod velom tajne.

Podsjetimo, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je otvorilo je predmet u slučaju “Gdje je Sara?”, a UKC RS se oglasio saopćenjem u kojem tvrdi da je film napravljen tedenciozno i da postoji potvrda o preuzimanju pokojnika.

(N1)

Ne propustite