Ako ovoliko dugo traje identifikacija lica sa snimka, to upućuje samo na jedno: Oglasio se orenzičar

Region
Ako ovoliko dugo traje identifikacija lica sa snimka, to upućuje samo na jedno: Oglasio se orenzičar

Kako je rekao, mnogo je nepoznatih u cijelom ovom slučaju i svako je osumnjičen od samog starta

Dušan Keckarević, forenzičar, istakao je da vjeruje da policija raspolaže velikim brojem informacija kada je u pitanju nestanak male Danke Ilić (2) iz Bora, ali da ne upućuje javnost u to.

Kako je rekao, mnogo je nepoznatih u cijelom ovom slučaju i svako je osumnjičen od samog starta.

Kako ističe Dušan Keckarević, u cijelom slučaju zabrinjava to što je protok vremena veliki i ne ide na ruku u pronalaženju djevojčice. Snimak iz Beča, na kome se nalazi djevojčica koja podsjeća na nestalu Danku Ilić samo je podgrijao javnost i dao nadu da je djevojčica živa.

Mogućnost da na snimku “to nije to”

I policija u Austiriji uključila se u čitav slučaj, traga se za Rumunkama koje su na snimku, a prema riječima našeg čuvenog forenzičara, postoje razne metode kako se može doći do relevantnih podataka o identitetu.

– Zavisi od originalnog snimka. Naša zapažanja da liči i da ima sličan hod, iz toga možemo samo da zaključimo da može da odgovara identitetu. Identitet može da se utvrdi i preko DNK analize, ali za to nam treba da se djevojčica nađe… Očigledno je da to traje, a to što traje vjerovatno upućuje na to da – to nije to, ali da ne trčimo pred rudu… – kaže Keckarević, a kaže on za TV Prva, a prenosi nsuzivo.rs.

U momentu kada je djevojčica nestala, majka Ivana Ilić na mjestu nestanka bila je i sa svojim starijim sinom, koga, kako kaže, od kobnog dana nije vidjela, prenose mediji.

Prema riječima profesora Keckarevića, pitanje je da li je sin bilo šta zapazio, s obzirom na to što je bio na licu mjesta.

– Pitanje je šta i brat možda zna i šta je on vidio, bez obzira na to što se desilo sve tako brzo nakon odlaska majke da starijem djetetu da vodu. Pitanje je da li i on bilo šta zna. Ovde nemate nikakvu indikaciju prisustva bilo kog drugog lica… – kaže Keckarević.

Kako naglašava u ovom slučaju su svi osumnjičeni, a smatra i da je neophodno koristiti poligraf.

– U startu su svi osumnjičeni, kada krenete sa gomilom hipoteza, i onda isključujete jednu po jednu, to ima nekog smisla. U ovom slučaju sa i bez pritiska javnosti, policija radi u punom kapacitetu i sakuplja većinu informacija koje ni ne dođu do novina. Ne treba baš javnost odmah da osuđuje roditelje, naslovi vezani za roditelje neizbrisivo targetiraju njih. Iako je majka u drugom stanju, to ne znači da ona treba da bude isključena iz istrage. Može da se desi da upravo njeni kontakti mogu dovesti do razrješenja zločina. Apsolutno poligraf treba da se koristi, pogotovo za neke nejasnoće ili polutajne koje se kriju. Ne moraju da budu roditelji uključeni u slučaj, ali možda neke konekcije mogu biti – kaže Keckarević za “Prva TV”.

(Telegraf.rs)

Ne propustite