Zbog vjetra dio Jadranske magistrale otvoren samo za osobna vozila

Region
Zbog vjetra dio Jadranske magistrale otvoren samo za osobna vozila

Putevi u Hrvatskoj su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na važnijim cestama te pojedinim graničnim prijelazima.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na cestama, javlja HAK.

Zbog vjetra:

- samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između čvorova Prapratno i Doli na Pelješcu (obilazak za ostale grupe vozila je ŽC6295 Ston-DC237-Zaton Doli-DC8);
- zabrana je saobraćaja za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. grupa) na državnim cestama DC1 Vaganac-Ondić i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.

"U saobraćaju je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u saobraćaj, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u saobraćaju te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju saobraćajne propise i ograničenja brzine", stoji u objavi.

(Vijesti.ba)

Ne propustite