Đoković u BiH pravi kuću od drveta i kamena: Želi da bude što bliže piramidama u Visokom

Sport
Đoković u BiH pravi kuću od drveta i kamena: Želi da bude što bliže piramidama u Visokom

Čini se kako je Novak Đoković nedavno svom impozantnom spisku nekretnina dodao još jednu, koja je još u izgradnji, i to u Bosni i Hercegovini.

Ovo mjesto nalazi se u središnjem dijelu BiH, na nekih 40 minuta vožnje od Sarajeva, a posljednjih godina je munjevito steklo planetarnu slavu i postalo turistički intrigantna destinacija zahvaljujući arheologu i pronalazaču Semiru Osmanagiću, ali i samom Đokoviću, koji redovno odlazi u dolinu bosanskih piramida, gdje je, prema sopstvenom priznanju, “našao svoj mir”.

“Novak obožava Visoko. On je ovo mjesto odabrao za jedno od onih gdje se resetuje i puni energijom. Uvijek kad dođe, izuzetno je raspoložen i pun pozitivne energije, koju uvijek dodatno dobije kada god posjeti piramide u Bosni. Često dolazi poslije velikih pobjeda, ali i poslije nekih teških momenata, kao što je to bio slučaj poslije deportacije iz Australije ili suspenzije i izbacivanja sa US opena 2020. godine. Dosad je uvijek iznajmljivao isti smještaj, pa je tako boravio u jednoj velikoj kući sagrađenoj od prirodnih materijala, koja je okružena šumom i zelenilom sa svih strana”, rekao je izvor Kurira.

Ne propustite