I građani se uključili u potragu za pripadnikom OS BiH: Spasilačke službe čamcima pretražuju Drinu

Crna hronika
I građani se uključili u potragu za pripadnikom OS BiH: Spasilačke službe čamcima pretražuju Drinu

Brojne policijske jedinice, spasilačke službe i građani Čajniča i Foče i dalje intenzivno tragaju za tridesetogodišnjim Dragom Tanaskovićem iz Čajniča čiji je nestanak prijavljen 28. marta u 8 sati ujutro.

"Pretražen je teren od Goražda do Foče duž rijeke Drine sa lijeve i desne obale, ali lice nije pronađeno. U potragu su uključeni pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS, Jedinice žandramerije PU Foča, policijski službenici Uprave, Civilna zaštita Foča, Spasilačka služba Wolf, Planinarsko društvo iz Čajniča, te brojni građani Čajniča i Foče", potvrđeno je za Radio Foča u Policijskoj upravi Foče.

"U potrazi čamcima učestvuju SAJ, Žandarmerija i članovi Spasilačke službe Wolf. Potragu otežava visok nivo vodostaja, ali se i dalje traga intenzivno", dodali su u Upravi.

anasković je 25. marta oko ponoći priveden u PU Foča zbog sumnje na krivično djelo iznuda u pokušaju i zadržan do 26. marta uveče kada je pušten u 20.45 sati.

"Nestalo lice je posljednji put viđeno uvidom u sistem video nadzora javnih površina opštine Foča na lokaciji "Južni most slobode" na putnom pravcu Foča-Ustikolina 26. marta 2024. godine oko 21.10 sati", saopćeno je ranije iz PU Foča.

Porodica apeluje na sve koji imaju bilo kakve informacije da to jave na broj telefona 065 469 960.

Apel građanima uputili su i iz PU Foča, da ukoliko imaju bilo kakvih saznanja to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122

Ne propustite