Ukoliko vidite valove kvadratnog oblika brzo izađite iz vode: EVO ZBOG ČEGA

Vijesti
Ukoliko vidite valove kvadratnog oblika brzo izađite iz vode: EVO ZBOG ČEGA

Svako ko je živio uz veliku vodenu površinu svjestan je prirodnih opasnosti koje se mogu pojaviti. Snimak prikazuje lijep, ali rizičan fenomen koji se događa širom svijeta, kada su u pitanju valovi u okeanu.

Svi znamo šta su valovi - oblici vode koji se kreću prije nego što udare na obalu. Ali, iako obično nisu kvadratni, ovaj fenomen pokazuje da mogu biti takvi i izazvati probleme.

Iako je teško zamisliti da se valovi kreću pod uglom potrebnim za stvaranje kvadrata, to se događa. Iz zraka, to može izgledati kao da postoji mreža ispod vode koja stvara čudne oblike. U stvarnosti, kvadratni valovi nastaju kada se dva vala sastanu pod različitim uglovima, obično kao rezultat različitih vremenskih obrazaca.

Iako ih možda fasciniraju, kvadratni valovi su povezani s jakim lokalnim plimnim valovima i mogu biti opasni. Mogu dostići visinu od tri metra i nestati brzo, uzrokujući nesreće i brodolome. Prema Europskoj svemirskoj agenciji, kvadratni valovi bili su odgovorni za mnoge brodske nesreće u prošlosti, iako neki tvrde da su manje opasni nego što se misli.

Iako možemo biti fascinirani njihovim izgledom, uvijek treba biti oprezan u okeanu i izbjegavati surfanje u valovima ako nismo sigurni u svoje sposobnosti. Snimka valova u akciji prikazuje njihovu snagu, dok osoba s obale promatra događaj. Kvadratni valovi mogu se dogoditi bilo gdje u svijetu, a najpoznatije mjesto za njihovo promatranje je otok Île de Ré u Francuskoj, javlja Klik.

Ne propustite