Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Aktuelno
Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Na posebnoj sjednici NSRS koja je završena sinoć oko 3 sata, predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik prijetio je poslaniku Liste za pravdu i red Nebojši Vukanoviću, piše Radio Sarajevo.

Sjednica je sama po sebi bila skandalozna jer su poništene odluke visokog predstavnika, usvojen nacrt entitetskog izbornog zakona, a govor za skupštinskom govornicom nije se puno razlikovao od onog koji se može čuti u kafani.

Između ostalog, Dodik je Vukanovića nazivao kretenčinom, idiotom, majmunčinom, kriminalčinom i slično, a sve uz podršku i saglasnost predsjednika NSRS Nenada Stevandića.

Povod za ovakve uvrede bila je diskusija o izbornom zakonu.

"Šuti kad ja govorim, budaletino jedna. Nemoj da ubaduješ ovdje", rekao je Dodik na šta se uključio Stevandić koji je Vukanoviću poručio da će ga izbaciti jer se ne zna ponašati.

"Meni treba dati orden kakvu budalu trpim čitav dan, idiota koji se zove Vukanović. Budaletina jedna teška, ti si jedna obična kretenčina", nastavio je Dodik, a Stevandić ga je, zamislite, opomenuo da ne koristi takav rječnik.

"Nisam nervozan, za teme sam spreman sve vrijeme. Žao mi je što nisam Mile Radišić da te razbijem. Prijetim. Radi se o čovjeku koji pošteno radi svoj postao koji je zbog tebe imao preko 100 inspekcijskih nadzora zbog teme i sličnih lažova... Majmune jedan. Mi imamo problem s psihološkom osobom. On ima problem s realnošću, on je idealista. Napao si i mene, kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom. Umalo ne rekoh šta ću ti raditi, budi malo u neizvjesnosti", prijetio je Dodik nastavljajući vrijeđati primitivnim jezikom.

Ne propustite