Ujak malene Danke prvi put govorio za medije: Moguće je da ih je neko pratio

Region
Ujak malene Danke prvi put govorio za medije: Moguće je da ih je neko pratio

Stefan Dragomirović brat Ivane Ilić majke nestale Danke Ilić devojčice iz Bora prvi put je govorio za medije u preteškom momentu za njegovu porodicu.

Njeogva sestra i dalje je u policiji zbog čega je zabrinut.

“Brine me što Ivanu toliko drže, ali se tješim da su njena kazivanja najvalidnija jer je poslednja videla Danku, odnosno iz njenog vidokruga je nestala.” rekao je Dankin ujak.

U srijedu na četvrtak Ivana je noć provela u kući brata jer je policija zbog istrage nju razdvojila od supruga Miloša,Dankinog oca.

– Bila je skrhana i plakala je i rekla mi je da čitavu noć nije mogla da zaspi. Ja sam morao uprkos svemu da radim. U rudniku sam bio – kaže Stefan.

Mnogi novinari željeli su razgovarati sa članovima porodice. Na društvenim mrežama objavljen je i video u kojem urednik tabloida Informer nagovara kamermana da uđe u sukob sa ujakom malene Danke kako bi dobio doseg na društvenim mrežama.

“Nemam ja, niti moji šta da krijemo, ali dok tragamo za djetetom i policija ispituje sve okolnosti, nismo u priloci da primamo novinare u kuću. Posebno nam smeta što nastoje da uđu kod moje djece i da ih dodatno izlažemo medijima i stresu” kaže on.

Prepričava šta mu je sestra Ivana ispričala o nestanku njene kćerkice.

“Ivana je sa Lazom i Dankom otišla tog dana na plac, gdje ona ne dolazi često kao ja. Došla je pošto je na godišnjem odmoru i bio je lijep dan pa da djeca borave na vazduhu. Na placu je gledala djecu kako se igraju, gdje su joj i kola bila parkirana. Laza je tražio vodu da pije i Ivana pošto je u kući voda zatvorena da ne bi smrzla u česmi ili cijevima tokom zime, ona je otišla iz kola da uzme vodicu i dala Lazi da pije. Gledala je gdje je Danka, ali nije je vidjela. Mislila je da je negdje pozadi iza drva koja su tako napakovana da iz kola gdje je bia Ivana ne može imati vidik na taj dio. Kako je nije bilo pomislila je da je otišla u šumicu iza placa. I kreće potraga, pa agonija koja se proširuje” prepričava Dankin ujak.

On je na to što je uznemiren i zbunjen zbog čitave situacije i razmatra sve mogućnosti u svojoj glavi. Sumnja da je djevojčica oteta.

“Moguće je da je Ivanu sa djecom neko pratio do Banjskog polja i iskoristio trenutak i zgrabio dijete” kaže Stefan.

Iako ga duša boli i njega je natjerao razvoj situacije da razmišlja o mogućnosti da su roditelji odnosno majka učinili nešto da djetetom.

“Mislim da Ivana nije sposobna za takvo nešto i ne mogu da zamislim da ona zna gdje je Danka nestala” ističe ujak i prepričava šta mu je sestra rekla.

“Smatram da je Ivana govori istinu jer mi se poklapa njena izjava sa zatečenim stanjem s obzirom na to da je flašica sa vodom bila u suvozačevim vratima. I istina je da od napakovanoh drva nije mogla da ima pregled ka Danki.” ispričao je za Republiku.

Ne propustite