Oglasio se Fudbalski savez BiH nakon prijetnji Irfanu Peljti i njegovoj porodici

Sport
Oglasio se Fudbalski savez BiH nakon prijetnji Irfanu Peljti i njegovoj porodici

Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto, poslije prijetnji njemu i njegovoj porodici, sve je prijavio MUP-u Kantona Sarajevo. Ubrzo se oglasio i Nogometni savez Bosne i Hercegovine o ovom slučaju.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

“NS/FS BiH je danas dobio pismo od fudbalskog sudije Irfana Peljte, internacionalca sa FIFA značkom, u kojem nas zvanično obavještava da zbog prijetnji upućenih njemu i njegovoj porodici nije u mogućnosti obavljati funkciju službenog lica na narednim utakmicama WWiN Lige Bosne i Hercegovine koje igraju klubovi iz Sarajeva.

Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje svaki vid pritisaka na službena lica koji su aktivni učesnici takmičenja u našoj zemlji, te iskazuje duboku zabrinutost zbog ovakvih pojava koje su učestale u posljednje vrijeme.

Ovim putem pozivamo nadležne organe da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se spriječili ovakvi slučajevi u našoj društvenoj zajednici, te da procesuiraju sva odgovorna lica i stanu u zaštitu našeg najboljeg fudbalskog sudije, kao i svih službenih lica u takmičenjima NS/FS BiH”, poručili su iz NS BiH.

(N1)

Ne propustite