Ekspoze Željke Cvijanović je spisak lijepih želja

Bosna i Hercegovina
Ekspoze Željke Cvijanović je spisak lijepih želja
Ekspoze premijerke Željke Cvijanović je spisak lijepih želja i ne ostavlja utisak da ova vlada zna kuda ovu zemlju da vodi, istakao je potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović.

 

Ekspoze premijerke Željke Cvijanović je spisak lijepih želja i ne ostavlja utisak da ova vlada zna kuda ovu zemlju da vodi, istakao je u emisiji "Puls" na BN TV potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović.

Opozicija najviše zamjera što pred sve većim finansijskim problemima, ova vlast zabija glavu u pijesak, vodeći se uskostranačkim interesima.

Krsmanović tvrdi da je nova Vlada Vlada kontinuiteta, bez želje za promjene dodaje da je to najbolje pokazala premijerka koja nije htjela ni da razmatra niti jedan konstruktivan prijedlog opozicije za izlazak Republike Srpske iz krize.

Krsmanović smatra: "Onda jednostavno od ove vlade ne očekuje se ništa dobro i ona će nastaviti istim putem, a to je put zaduživanja, put rasprodaje prirodnih resursa, put neravnomjernog razvoja Republike Srpske, put obračuna sa političkim neistomišljenicima, sigurno na još arogantiniji i bezobzirniji način".

Krsmanović također ukazuje: "Ako ova vlast to ne vide stići će ih politička kazna. Činjenice koje su sada na stolu su da 40 posto budžeta ide za vraćanje kredita. 2015. godine se očekuje da će trebati 600 miliona KM da se vrate stari krediti. I mi te kredite vraćamo novim nepovoljnim kreditima kod komercijalnih banaka. Istovremeno, Cvijanovićeva u svom ekspozeu ne reče ni riječ da nema ništa od znatno povoljnije kreditne linije iz Rusije" .

Opzicija najviše zamjera ovoj vladi odnos prema velikim investicijama koje su potpuno pogrešne, a to su auto-putevi koji vode iz ničega u nigdje, a ne grade se energetski kapaciteti na vlastitim resursima.


Krsmanović zaključuje da je politika naše vlade bezidejna i bez jasne stragije razvoja Republike Srpske.

Ne propustite