Otkriven razlog rastanka Ivaniševića i Đokovića? "Sve je počelo prošle jeseni"

Sport
Otkriven razlog rastanka Ivaniševića i Đokovića? "Sve je počelo prošle jeseni"

Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. "Goran i ja smo prije nekoliko dana dogovorili prekid suradnje. Kemija na terenu je imala uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvijek bilo čvrsto kao stijena", napisao je Đoković na svom Instagramu te tako potvrdio rastanak, prenosi Index.hr

Prvi razgovori o mogućem prekidu dogodili su se nakon završnog Mastersa u Torinu prošle godine. Razmišljanja o prekidu suradnje nastavljena su i tijekom Australian Opena, na kojem je Jannik Sinner izbacio Đokovića u polufinalu te osvojio Grand Slam. Nakon toga Đoković je ispao u trećem kolu Indian Wellsa.

Kurir smatra da je zbog prekida došlo zbog akumuliranog zamora Ivaniševića od napornog Đokovićevog režima. Ivanišević je često isticao Đokovićevu radnu etiku kao izuzetnu, a za posvećenost stalnom napretku u igri rekao je da je stalni imperativ.

Đoković ove godine cilja na 25. Grand Slam titulu i olimpijsko zlato u Parizu. Stoga 2024. godinu smatra jednom od najvažnijih u karijeri i želi da mu sve funkcionira besprijekorno. Bivši srpski tenisač Nenad Zimonjić trebao bi privremeno zamijeniti Ivaniševića, no nije poznato tko će trajno uskočiti umjesto legendarnog hrvatskog tenisača.

Ne propustite