OGROMNA PLATA, A TEK BONUSI... Poznato je koliko je Ivanišević ZARAĐIVAO trenirajući Novaka Đokovića

Sport
OGROMNA PLATA, A TEK BONUSI... Poznato je koliko je Ivanišević ZARAĐIVAO trenirajući Novaka Đokovića

Poslije skoro pet godina došlo je do prekida saradnje između Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.

Njih dvojica su započeli saradnju u julu 2019. godine. Ivanišević je u početku dijelio trenersku ulogu sa Marjanom Vajdom, da početkom mart 2022. godine postao glavni trener.

Tokom saradnje sa Goranom Novak je osvojio čak 9 Grend Slem trofeja, 9 Mastersa i još 6 turnira Serije 500 i 250 kao i Junajted Kup sa reprezentacijom Srbije, možda i presudnih odličja za nezvanično - ali po statistici neoborivo - zvanje Đokovića kao “najboljeg tenisera svih vremena”.

Svaki od tih trofeja donio je Ivaniševiću i bogatu novčanu nagradu.

Ivanišević je prošle godine dospio u centar pažnje i zbog suđenja sa bivšom suprugom Tatjanom Dragović zbog novca i stana. Tom prilikom je isplivalo i koliko novca dobija trenirajući Novaka Đokovića.

Hrvatski portal "24 sata" prenio je informacije "Nacionala" te otkrio da Ivanišević od Novaka dobija između šest i deset hiljada eura na sedmičnom nivou.

Takođe, pored plate dobija i bonuse, ali i procenat od osvojenih grend slemova koji, kako pomenuti izvor otkriva, iznosi oko deset odsto.

Budući da je Đoković samo 2023. godine osvojio tri, njegov trener mogao je dobiti oko 300 hiljada za svaki pehar. Prošle sezone, prema ugovoru, mogli su biti zajedno od 25 do 30 sedmica, što na pripremama, što na turnirima.

Ne propustite