Ovako izgleda teren gdje je nestala mala Danka(2): Kuća okružena šumama, mještani strahuju od jednog

Region
Ovako izgleda teren gdje je nestala mala Danka(2): Kuća okružena šumama, mještani strahuju od jednog

Kako se vidi na Google mapi, u pitanju je mjesto koje je okruženo brdima, obroncima i šumskim predjelima

Danka Ilić (2) nestala je juče oko 13 sati u Banjskom Polju u blizini Bora, a na licu mjesta nalaze se policija, vatrogasci, spasioci Gorske službe i mnogi mještani koji su se uključili u potragu za njom.

Porodična kuća porodice Ilić nalazi se na samom kraju sela, a odmah iza rasprostire se veoma nepristupačan teren okružen šumama i obroncima. Mještani pojašnjavaju da se i u okolini kuće nalaze rupe, koje se takođe provjeravaju. U blizini se nalaze i potoci, te postoji bojazan mještana da je djevojčica možda upala u vodu.

Kako se vidi na Google mapi, u pitanju je mjesto koje je okruženo brdima, obroncima i šumskim predjelima.

Potragui dodatno otežavaju i vremenski uslovi, kao i kiša koja je padala cijelu noć. Kako javlja reporter Telegrafa, osvanulo je ledeno jutro, a temperatura je samo par stepeni iznad nule.

"Ledeno je, kiša od jedan sat poslije ponoći pada jakim intenzitetom", javljaju naši reporteri sa lica mjesta.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi za djevojčicom tokom prvog dana.

"To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mjesta se desio nestanak naše male sugrađanke", rekao je Milikić.

Reporter Telegrafa je sinoć bio ispred porodične kuće u Banjskom polju, gdje je bio okupljen veliki broj ljudi, a sam prilaz kući čuva kordon policije. Mještani su jako uplašeni i uznemireni. Ne pamte da se u njihovom mjestu dogodilo ovako nešto.

"Oko kuće Ilića nalazi se nekoliko rupa. Ovde ima dosta rupa koje su doboke između jednog i dva metra. Te rupe su se napunile podzemnim vodama. Trenutno se motkama provjerava da li je devojčica možda upala u neku od njih. Za sada u njima nismo ništa pronašli", rekao je sinoć jedan od komšija za Telegraf.

Za malenom Dankom traga se helikopterima i termovizijskim kamerama, a uključile su se i dodatne snage žandarmerije, kao i više od 350 ljudi. Na teren je stigao i ministar policije Bratislav Gašić.

Podsjetimo, malena Danka je nestala oko juče 13 sati, a kako je majka rekla za Telegraf.rs, trag joj se izgubio dok se okrenula.

"Dala sam drugom djetetu da pije vodu, kad sam se okrenula nije je bilo", rekla je ona za "Telegraf.rs".

Danka je na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Zbog njenog nestanka, juče se po prvi put u Srbiji oglasio Amber Alert.

(Telegraf.rs)

Ne propustite