Milanović: Vladaju inflacija pohlepe i financijsko haračenje ljudi

Region
Milanović: Vladaju inflacija pohlepe i financijsko haračenje ljudi

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, premijerski kandidat kojeg je Ustavni sud spriječio da i formalno bude na listi SDP-ove koalicije, objavio je na Facebooku video u kojem je napao strane trgovačke lance i banke.

Ustvrdio je da u Hrvatskoj vladaju inflacija pohlepe i financijsko haračenje hrvatskih ljudi te da se tome treba suprotstaviti, što, kako je poručio, Plenković ne čini.


"U Hrvatskoj imamo inflaciju pohlepe! To je strateški hrvatski problem kojemu se vlast u Hrvatskoj mora posvetiti. Plenković nije učinio ništa da tome stane na kraj, jer da bi tome stali na kraj, treba se malo zamjeriti stranim trgovačkim lancima i bankama, ne puno - malo.

Ali kao što bespogovorno klima glavom u Briselu, tako klima glavom pred bankama. Tome se mora stati na kraj, država ima instrumente kojima može obuzdati inflaciju pohlepe i financijsko haračenje hrvatskih ljudi. Ako to ne napravimo, bojim se i zamisliti kako bi Hrvatska izgledala nakon 12 godina vlasti Plenkovića i HDZ-a", poručio je Milanović, piše Index.

Ne propustite