SJAJAN RECEPT ZA IFTAR: Napravite ukusne i sočne pileće ražnjiće

Ramazan
SJAJAN RECEPT ZA IFTAR: Napravite ukusne i sočne pileće ražnjiće

Dolaskom proljeća dolazi i sezona roštilja na otvorenom, ali i kad nije najljepše vrijeme, ražnjići su praktičan i pristupačan izbor za iftar i druženja.

Gotovi su veoma brzo, možete ih jesti lako, a vole ih sve generacije.

Pileći ražnjići najukusniji su kad se peku na roštilju, ali sasvim će dobro poslužiti i grill tava.

Sastojci:

500 g pilećih prsa
1 čehna bijelog luka
3 kašike maslinova ulja
1 kaščica sjeckanog bosiljka
so, biber
1 tikvica
150 g cherry paradajza

Priprema:

Meso narežite na kocke veličine cherry paradajza kojeg ste pripremili. Bijeli luk ogulite i nasjeckajte, a zatim ga pomiješajte s uljem, bosiljkom, soli i biberom. U tome marinirajte meso barem sat vremena, a poželjno i duže. Tikvice operite, očistite i narežite na komade. Paradajz također operite i po želji prepolovite. Meso izvadite iz marinade te ga, naizmjenično s tikvicama i paradajzom, nabodite na drvene ili metalne štapiće. Pecite ih na roštilju 10-ak minuta i okrećite kako ne bi zagorjeli.

Ne propustite