Zelenski: Putin je bolesno i cinično stvorenje. Opet je pričao sam sa sobom

Svijet
Zelenski: Putin je bolesno i cinično stvorenje. Opet je pričao sam sa sobom

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovo je odbacio optužbe ruskog predsjednika Vladimira Putina da je Ukrajina umiješana u teroristički napad u predgrađu Moskve. Zelenski je tijekom svog redovitog obraćanja poručio kako Putin sve osim sebe smatra teroristima.

"Danas je Putin opet pričao sam sa sobom, i to je emitirano na televiziji. Opet optužuje Ukrajinu. Bolesno i cinično stvorenje. Za njega su svi teroristi, osim njega samog, iako je pogonjen terorom već dva desetljeća. On je najveći otvor za teror. On i njegove specijalne službe. A kada on ode, s njim će nestati i potražnja za terorom i nasiljem, jer to je njegov zahtjev. Ničiji više", kazao je sinoć Zelenski.

Zelenski je zahvalio svima koji rade na otklanjanju posljedica najnovijih ruskih udara. Istaknuo je kako je izuzetno važno obratiti pozornost na one kojima je potrebna podrška. Prema njegovim riječima, čak i ako je nekome neugodno tražiti pomoć, drugi trebaju sami obratiti pozornost, podržati ih i ne ostavljati same.

Kazao je i kako je tijekom dana primio izvješća vojske i obavještajaca. Inače, Zelenski je jučer sudjelovao na iftaru, posebnoj večeri koja se održava tijekom mjeseca ramazana, piše Ukrajinska Pravda.

Ne propustite