Putin sve više krivi Kijev zbog terorističkog napada u Moskvi

Vijesti
Putin sve više krivi Kijev zbog terorističkog napada u Moskvi

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin ponovo se danas obratio domaćoj i svjetskoj javnosti i otkrio neke nove informacije o užasnom terorističkom činu koji se u Moskvi dogodio u subotu večer.

Govoreći na sastanku s vladinim zvaničnicima, ruski predsjednik prije svega je rekao da su ubistva počinili ekstremisti.

Putin, koji je tokom vikenda rekao da su četvorica napadača uhapšena dok su pokušavali pobjeći u Ukrajinu, nije spomenuo Islamsku državu koja je preuzela odgovornost za napad.

Međutim, istaknuo je da je neophodno otkriti "zašto su teroristi nakon što su počinili zločin pokušali da pobjegnu u Ukrajinu i ko ih je tamo čekao".

"Ovo zvjerstvo može biti samo karika u čitavom nizu pokušaja onih koji su od 2014. godine u ratu s našom zemljom od strane neonacističkog režima u Kijevu", dodaje on.

Analitičari su odbacili tvrdnje da je Ukrajina na bilo koji način umiješana u ovaj krvavi napad.

Teroristička grupa Islamska država (ISIL) preuzela je odgovornost za napad. Međutim, niko od ruskih zvaničnika nije priznao tu tvrdnju, već se iz njihovih izjava može zaključiti da smatraju kako Ukrajina stoji iza napada.

Ne propustite