"BEZDUŠNI HARI" na udaru javnosti zbog jedne jedine rečenice upućene KEJT I VILIJAMU

Show
"BEZDUŠNI HARI" na udaru javnosti zbog jedne jedine rečenice upućene KEJT I VILIJAMU

Emotivno obraćanje Kejt Midlton o tome da joj je dijagnostikovan rak, kako je juče saznala svjetska javnost, pokrenulo je bujicu podrške princezi od Velsa. Ovo su izuzetno teški dani za britansku kraljevsku porodicu, za Kejt, njenog muža Vilijama i njihovu djecu Šarlot, Džordža i Luja. Ubrzo nakon saopštenja podršku su uputili i princ Hari i Megan Markl. Šta su te riječi pokazale o odnosu vojvotkinje i vojvode od Saseksa prema britanskom dvoru i još konkrentnije o njihovom odnosu prema supruzi princa od Velsa? Prst se naročito upire prema mlađem sinu kralja Čarlsa i pokojne princeze Dajane.

Princ Hari i Megan Markl su u kratkom saopštenju poručili: "Želimo Kejt i porodici zdravlje i ozdravljenje i nadamo se da to mogu da urade privatno i u miru". Rečenica koja glasi kao želja za brz oporavak dalekom poslovnom partneru, piše bild.de.

Kako piše New York Post, princ Hari koji od 2020. živi u Kaliforniji, saznao je da Kejt Midlton ima rak u isto vrijeme kada je za to saznao i ostatak svijeta. Daily mail navodi da je Hari navodno razgovarao sa princezom odmah nakon što je objavljena dijagnoza.

Njegovo hladno saopštenje ocjenjuje se čak i kao iritantno. Čini se da je izjava slika i prilika njegovog narušenog odnosa sa porodicom. Ne zna se da li će Hari otputovati u London kako bi se vidio sa Kejt Midlton, prošlog mjeseca je ekspresno otišao u Britaniju da bi posjetio oca Čarlsa koji se također bori sa kancerom.

Kraljevski insajderi kažu za New York Post: "Povjerenje između Harija i njegove porodice je sada konačno puklo".

"Vilijamu je potrebna Harijeva podrška"

Poznata je izreka krv nije voda koja bi mogla i ovako da se protumači - šta god da se desi, porodica se drži zajedno. U svakoj porodici postoje sukobi i nesuglasice. Krize spajaju najbliže, uprkos razlikama.

Viljamu je podrška brata sada potrebnija možda nego ika pada prije, dok se njegova supruga bori sa kancerom, a bitku za zdravlje vodi i otac Čarls III.

Mogla bi da stara trauma ponovo ispliva na površinu

Pored toga, princeza od Velsa je samo šest godina starija nego što je bila Vilijamova i harijeva majka Dajana kada je poginula 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Trauma koju je doživio Vilijam mogla bi ponovo da ispliva na površinu. A ko bi ga bolje razumio nego Hari koji je također prije skoro 30 godina izgubio majku?

Hari i Vilijam bili su ranije kao prava braća. Hari je bio i veoma blizak sa Kejt.

"Kejt je kao starija sestra koju Hari nikad nije imao”, rekao je insajder za britanski Daily mail 2016. Istakao je da je Kejt ispunila emocionalni vakuum koji su Vilijam i Hari osjećali nakon Dajanine smrti. Situacija je sada daleko drugačija.

Podsjetimo, Kejt Midlton se 16. januara podvrgla teškoj operaciji abdomena u Londonu, ne zna se uzrok te operacije. Osim činjenice da se bori sa rakom i da je u ranoj fazi liječenja, nisu objavljeni dodatni detalji o bolesti. Bilo je bezbroj glasina o princezi od Velsa, koja nije slučajno baš jučer saopštila da boluje od raka.

Priča je dobila uznemirujući preokret, a Kejt ističe da se dobro osjeća i da nastavlja sa borbom.

(BlicŽena)

Ne propustite