PITANJE KOJE MUČI VELIKI BROJ ŽENA: Evo kakva je frizura najbolja za tanku kosu

Moda i ljepota
PITANJE KOJE MUČI VELIKI BROJ ŽENA: Evo kakva je frizura najbolja za tanku kosu

Kakva je frizura najbolja za tanku kosu, pitanje je koje muči nemali broj žena, bilo da je njihova kosa oduvijek tanka i rjeđa ili ako se s godinama prorijedila. Pronašli smo odgovor na to pitanje, kao i savjete kako najbolje njegovati takvu kosu.

Sve više žena već oko 30. godine primijeti da im se kosa prorijedila i postala tanja, što može biti posljedica nepravilnog rada štitnjače, nedostatka željeza i sličnih zdravstvenih problema. Upravo zato mnoge žene upravo u tridesetima mijenjaju način šišanja i frizuru.

Kosa, naravno, može i prirodno biti tanja i rjeđa. U svakom slučaju, rješenje postoji, pa i tanašna kosa može izgledati gušće, punije i ljepše. To se, prije svega, postiže načinom šišanja i pravilnim bojenjem, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Tanka kosi ne bi smjela biti duža od ramena, a idealno će biti ako je njezina duljina do brade, odnosno uha. Ako je kosa duža od ramena, svakako bi trebalo nositi šiške koje mogu biti i duže. U svakom slučaju, poželjno je da se nešto zbiva oko lica, odnosno da je oko lica kosa kraća i lepršavija, što će otvoriti lice, kaže frizerka Nikolina Perković te predlaže 3 frizure koje najbolje odgovaraju ženama s tankom i rijetkom kosom:

1. Bob je kao stvoren za žene s tankom kosom. Takav geometrijski oblik frizure, kod koje je kosa oštrije ili blaže ravno rezana, dat će privid punoće, savjetuje Nikolina. .

2.Lagano slojevito ošišana kosa drugi je najbolji način šišanja. Kod takve frizure gornji, najkraće ošišani sloj kose, malo će “odskočiti” te će, osim vizualno, kosa i na dodir imati punoću i biti prpošnija.


3. Pramenovi i preljevi najbolji su izbor za žene s tankom kosom kada je riječ o bojenju.

Kombinacija svjetlijih i tamnijih vlasi kose stvorit će iluziju volumena i punoće, dobit će se dinamika i dubina, kaže Nikolina te napominje da se tanka kosa i puno više masti, zbog čega bi ju trebalo prati svaki dan te njegovati preparatima za volumen kose,piše Radiosarajevo

Ne propustite