Obogatite trpezu i zasladite se nakon iftara: Turski tradicionalni desert Keskul
Bilo da planirate jelo za sebe i svoju porodicu ili drage prijatelje, donosimo vam recept za ukusni desert kojim ćete obogatiti trpezu.
Ako volite kremaste slastice, ovaj desert će biti vaš novi favorit, a recept donosi Ljepota&zdravlje, sa profila food blogerice @cherryontop.
Recept za tradicionalni puding koji podsjeća na rafaealo nam dolazi iz turske kuhinje, a sama priprema ne oduzima puno vremena.
Tradicionalni turski puding
Sastojci:500 ml mlijeka50 g kokosa50 g brašna80 g šećera1 vanilin šećer1 kašika putera
Priprema:
U šerpicu staviti mlijeko, kokos, šećer, vanilin šećer i brašno, sve dobro promiješati i staviti na vatru. Miješati konstantno dok ne proključa. Skinuti sa vatre dodati kašiku putera, još jednom dobro promiješati i sipati u zdjelice. Brzo i jednostavno dobijete nešto slično rafaelu, posebno ako pravite sa bademovim mlijekom. Uživajte!