Šezdeset dana zatvora zbog pet bačenih jaja na mural Ratka Mladića

Region
Šezdeset dana zatvora zbog pet bačenih jaja na mural Ratka Mladića

Za sebe kaže da je partizanka, ljevičarka, pa i po toj logici, kao prava skojevka hoće da ode u zatvor umjesto da plati kaznu koja joj je određena zbog kršenja javnog reda i mira. Zbog gađanja murala ratnog zločinca Ratka Mladića u Beogradu prije skoro dvije i po godine Aidi Ćorović je određena kazna od sto hiljada dinara (blizu 1.660 KM), ali ukoliko odbije da plati moraT će da ode u zatvor na 60 dana

“Najmanji je problem da se plati. Međutim ja neću da platim. Ja da sam napravila prekršaj, ono kao normalna i savjesna osoba ja bih prva platila. Međutim, ja ako bih platila – ja bih priznala da sam u krivu. Gađati mural osuđenom ratnom zločincu, čovjeku koji je poslije Drugog svjetskog rata osuđen za najteže ratne zločine u Evropi je, ne prekršaj, nego silna stvar. Jelena i ja smo tog dana odbranile zakone države Srbije, na kraju krajeva i ustavni poredak”, kaže Aida u razgovoru za Glas Amerike i dodaje da je vrijednosni sistem u zemlji potpuno poremećen i da je u takvom sistemu ona neprijatelj:

“Živimo u zemlji u kojoj se ratni zločinci šetaju i promovišu knjige, gdje imamo čovjeka – Milan Radojičić – njemu strada četvoro-petoro ljudi zahvaljujući njegovoj akciji, njega puste promptno. To sve govori o sistemu”.

Ne propustite