SRBIJANSKI GLUMAC PREKINUO PREDSTAVU ZBOG ŽENE KOJA JE TELEFONIRALA POLA SATA: Ovako joj se obratio

Show
SRBIJANSKI GLUMAC PREKINUO PREDSTAVU ZBOG ŽENE KOJA JE TELEFONIRALA POLA SATA: Ovako joj se obratio

Srbijanski glumac Nenad Jezdić je prekinuo izvođenje predstave "Knjiga o Milutinu" u Zvezdara teatru te se obratio ženi koja je telefonirala, prenosi Klix.ba. No, ona nije bila jedina koja je to radila.

Iz spomenutog teatra su naveli kako je nekoliko ljudi u publici koristilo svoje mobilne telefone za fotografisanje, dopisivanje pa čak i polusatni razgovor. Razočarani glumac je rekao:

"Kad se trudiš da igrom demantuješ pisca koji je rekao da je 'Gospod htio, ovakvu sudbinu bi dodijelio narodu nekom čitljivijem, pismenijem, narodu nekom manje zaboravnom nego što smo mi Srbi...' Pazite sada koliki je naš zaborav kada mi dođemo u pozorište i telefoniramo pola sata bez prestanka dok slušamo o sopstvenom zaboravu. Vi mi gospođo oprostite što sam vas opomenuo, ali nemam živce kao konj, nisam mogao da izdržim. Pola sata ste bili na telefonu i ja sam vas vidio. Vidim vas, i sada vas vidim, praštajte ljudi, molim vas, oprostite mi."

Na Facebook stranici Zvezdara teatra je također ponovo naglašeno da biste trebali isključiti mobitele dok ste u pozorištu.

"Vrijeme koje ste odvojili za predstavu nije vreme za telefoniranje. Ometate glumce koji igraju predstavu, kao i publiku koja poštuje pozorišni čin. U pozorištu je dozvoljeno da budete offline (koristite to pravo). Pomislite šta poručujete sagovorniku kojem ste se javili na telefon tokom predstave", objavljeno je.

Ne propustite