Milanović o datumu održavanja izbora u Hrvatskoj: “To je vojna tajna “

Region
Milanović o datumu održavanja izbora u Hrvatskoj: “To je vojna tajna “

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je stao pred novinare i odgovorio na pitanje kada će se održati parlamentarni izbori.

“Odlučio sam kada će biti izbori, ali to je vojna tajna. To ću objaviti sutra, kad se vratim u Zagreb. Ovo su bile četiri godine beščašća i lopovluka. Zlo vrijeme, loše vrijeme, koje je završilo s nekoliko loših gesti”, rekao je i spomenuo imenovanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

“Izražavao sam se o Ustavnom sudu na razne načine, ne bez argumenata, a jučer su valjda i oni shvatili da tako dalje ne može”, nastavio je te podsjetio da su ustavni suci jučer bojkotirali prisegu Turudića u Saboru.

Što se tiče predsjedničkih izbora, oni će biti u studenom ili prosincu.

“S tim računajte. Idemo raditi posao do kraja”, napomenuo je.

Osvrnuo se i na izglasavanje lex AP u Saboru.

“To je neoriginalan naziv za zakon. Tako se zakoni nazivaju već godinama, a počelo je s lex Komadina. To je jedan pokušaj discipliniranja i sređivanja stanja tamo gdje postoji građanski neposluh i svijest da se neke stvari treba učiniti javnima”, ustvrdio je.

Premijer Andrej Plenković je, smatra, “protektor lopova”.

“Plenkoviću je životna opasnost i protektor korupcije u Hrvatskoj. Možda to ne bih rekao prije sedam godina, ali sada to svako dijete kuži, svaka sredina”, zaključio je.

Ne propustite