Zanimljiva mapa otkriva koji su "poslovi iz snova" u različitim zemljama: EVO ŠTA KAŽE ZA BIH

Zanimljivosti
Zanimljiva mapa otkriva koji su "poslovi iz snova" u različitim zemljama: EVO ŠTA KAŽE ZA BIH

Web stranica Jobseeker objavila je zanimljivu mapu koja otkriva koji su to poslovi iz snova u zemljama širom svijeta, a zanimljivo je da je u BiH to pilot.

Istraživanje koje su sproveli otkriva težnje za karijerom onih koji traže posao i uposlenika koji razmišljaju o promjeni. Analizirajući međunarodni obim pretraživanja za najpopularnije pretrage poslova, otkrili su kojih je to 10 najpopularnijih poslova iz snova širom svijeta.

Također su podijelili svoje rezultate prema lokaciji kako bi otkrili najpoželjnije poslove u svakoj zemlji i kontinentu. 

U Evropi, manekenstvo je najtraženija profesija, koja predstavlja preferirani izbor karijere u 25 zemalja uključujući Francusku, Njemačku, Italiju i Švedsku. Pilot je na vrhu liste u 9 zemalja, uključujući Veliku Britaniju i Irsku, dok su stanovnici Moldavije možda bili pod utjecajem gledanja previše detektivskih drama.

Kada govorimo o Bosni i Hercegoivini posao iz snova je zanimanje pilota, dok su susjedne Hrvatska i Srbija ujednačene s većinom zemalja u Evropi - gdje je manekenstvo najpretraživanije. U Crnoj Gori je to ipak posao muzičara.

Pored BiH zemlje u kojima je pilot "zanimanje iz snova" prema mapi su Portugal, Španija, Poljska, Irska te Velika Britanija.

Analizirajući globalnu mapu pored spomenutih ističu se i zanimanja stjuardese, blogera, influensera, fotografa, ali i učitelja.


 

Ne propustite