Evo kako da zgusnete grašak, a da ne pravite zapršku: Dodajte 1 kašiku ovog sastojka, otkrio kuhar

Praktična žena
Evo kako da zgusnete grašak, a da ne pravite zapršku: Dodajte 1 kašiku ovog sastojka, otkrio kuhar

Kuhari imaju trik kako da grašak bude gust bez zaprške

Tajni sastojak koji grašku daje poseban šmek i čini ga gušćim nego inače. U pitanju je priprema sa mirođijom.

Lagano je za stomak, zdravo i ukusno, a nije vam potrebna nikakva posebna kulinarska vještina da biste ga skuhali.

Sastojci:
500 g graška
500 g mesa 
1 crni luk
1 praziluk (po želji)
1 mrkva
1 krompir
3 čena bijelog luka
1 kesica instant krem čorbe od graška
suvi biljni začin, biber
1 kašičica slatke mljevene paprike
malo mirođije
2 kašike kečapa
1 kašičica suhog vlašca (po želji)

Priprema:

Propržite isjeckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso isjeckano na kockice. Začinite suhim biljnim začinom, biberom i slatkom mljevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno sjeckan krompir, mrkvu i bijeli luk. Promiješajte, pa dodajte grašak i opet promiješajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

Poklopite i kuhajte na tihoj vatri.

Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuhajte otprilike 30-45 minuta.

Ne propustite