Slijepu suprugu izbo 25 puta, dobio 12 godina zatvora: “Toliko mi se smračilo zbog njezine izdaje"

Region
Slijepu suprugu izbo 25 puta, dobio 12 godina zatvora: “Toliko mi se smračilo zbog njezine izdaje"

Franjo Jurić, 29-godišnjak koji je u noći s 18. na 19. juna nakon svađe u stanu u Zaprešiću izbo i gušio slijepu 30-godišnju suprugu Angelu, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćno je proglašen krivim te je osuđen na 12 godina zatvora zbog teškog ubistva.

Usto, produžen mu je i istražni zatvor u kojem je bio od 26. juna 2023. godine te je oslobođen plaćanja sudskih troškova. Jurić je sam tražio da ga odmah pošalju na izdržavanje kazne te je rekao da će svoju polovicu stana pokloniti roditeljima žrtve.

Jurića se teretilo da je u noći s 18. na 19. juna u porodičnom stanu u Zaprešiću Angeli zadao 25 ubodno-reznih rana, gušio je prekrivši usta i nos te stiskajući vrat. Zbog svih zadobivenih povreda, Angela je preminula, a nakon što je shvatio što je učinio, Jurić si je pokušao oduzeti život, ali spašenje hitnom liječničkom intervencijom.

Kako pišu 24sata, Jurić je na sudu priznao djelo i objasnio kako je do njega došlo.

“Spremala se ići kod tog muškarca s kojim je imala aferu. Govorila je da samo želi s njim nasamo popiti kafu. Pitao sam je zašto, kako može kad smo sve riješili. Nije odgovarala. Toliko mi se smračilo zbog te njezine izdaje i jer me povrijedila”, prisjetio se u suzama.

Prema analizi vještaka sudske medicine, Angela nije odmah umrla nego je napad trajao dulje, neodređeno vrijeme te je bila pri svijesti, trpjela bol, intenzivan strah i patnju.

Sljedećeg dana kad su Angelini roditelji s Jurićevim ocem i policijom ušli u stan pronašli su njezino beživotno tijelo u krvi na podu dnevnog boravka, a Jurić je bez svijesti ležao na krevetu u spavaćoj sobi.

Cijeli stan bio je pun krvavih tragova, na mjestu zločina pronađeno je i nekoliko noževa. Jurićevo stanje bilo je toliko loše da je doktorica hitne pomoći proglasila smrt, a činjenicu da je Jurić ipak živ shvatio je mrtvozornik u mrtvačnici.

Kao motiv za ovo strašno ubistvo, Jurić je naveo bračne probleme. Spomenuo je Angelinu aferu nakon koje su pokušali krenuti ispočetka. Angela i Jurić upoznali su se u srednjoj školi, a oboje su imali problema s vidom. Angela je slijepa od svoje 12. godine, a Jurić je slabovidan od djetinjstva.

“Želim reći da mi je jako žao, povrijedio sam moju ljubav, njezinu porodicu”, izjavio je Jurić na kraju.

Vještak psihijatar zaključio je da je Jurić u vrijeme ubistva bio smanjeno ubrojiv, a da je za počinjenje kaznenog djela bila odlučna dinamika bračnih odnosa. Osim toga, vještak je preporučio dobrovoljan psihijatrijski tretman uz nadzor probacijske službe.

Ne propustite