OGLASILA SE TEYA DORINA MAJKA: "Kod oca joj je bilo fensi, a ja sam dala otkaz i ..."

Show
OGLASILA SE TEYA DORINA MAJKA: "Kod oca joj je bilo fensi, a ja sam dala otkaz i ..."

Pobjednica "Pesme za Evroviziju" Teodora Pavlovska, Teya Dora, predstavljaće Srbiju na predstojećem takmičenju za najbolju pjesmu "Evrovizije" u Malmeu.

Teya Dora je prvenstveno postala poznata pesmom "Džanum", koju je putem TikToka čuo cijeli svijet.

Ipak, o njenom životu se ne zna mnogo, pa je sada njena majka, Jasna Jojić otkrila neke nepoznate detalje o mladoj pevačici.

Jasna je najprije ispričala da li je i koliko teško bilo da sama odgaja Teodoru.

- Bilo je jako teško, Teodora je od samog detinjstva pokazivala nevjerovatan talenat. Ona je previše rano krenula u muzičku školu i došlo je do raskoraka između razreda. Javnost to ne zna, ali ona je sedmi i osmi razred osnovne škole završila u jednoj godini kako bi mogla da nastavi sa srednjom muzičkom školom. Stipendiju za Berkli je dobila kada je imala samo 16 godina.

- Uspjela sam da donesem dobru odluku i da je pustim u Ameriku tek kada postane punoletna. Taj odlazak u Ameriku je za mene bio jedan težak trenutak sa moralne strane, pitala sam se da li treba tako mlado biće u Ameriku, u grad u kojem nikog ne poznajemo. S druge strane, tu je i finansijski trenutak. Ona jeste dobila stipendiju, ali sem školovanja sve drugo je trebalo plaćati. Morala sam da joj finansiram život, hranu, kao i zdravstveno osiguranje koje je bilo papreno skupo. Tada sam dala otkaz u novinama kako bih mogla da izdajem časopise i knjige da bih zaradila više novca. Srećom, na taj način sam uspjela da isfinansiram sve. Ubrzo je i Teodora dobila posao, 4 sata je radila u sekretarijatu na fakultetu i onda je sve došlo na svoje - rekla je Teya Dorina majka, pa progovorila i o ocu buduće predstavnice Srbije u Švedskoj.

- Teodorin otac je bio živ, ali je radio na Kipru. Imala sam njegovu snažnu podršku, a ona je ljeto provodila sa njim. Međutim, njeno vaspitavanje i usmjeravanje bilo je na meni, što je najteže. Ona kada ode kod tate oni se igraju, sve je lijepo i fensi, a ja sam morala da joj dajem životne smjernice i da je spremim za život. Učila sam je da dobro razmisli prije nego što neku odluku donese i trudila sam se da je naučim da između dobra i zla uvijek izabere dobro jer se to isplati na kraju.

Jasna se prisjetila i zanimljive anegdote iz Teodorinog djetinjstva.

- Zaista je bila dobro dijete i iskreno teško mi je da se sjetim nečega. Meni je najspektakularnija bila volja koja se s vremena na vrijeme pojavljivala u njoj. Kada je imala 6 godina ona je prolazila kroz park, vidjela je kako prolaze djeca i pitala me je: "Gdje idu ta djeca?", ja sam joj rekla da idu u muzičku školu, ona je odgovorila: "Hoću i ja". Tako je sve krenulo. Profesorka jedna je procijenila njen talenat kao veliki, a Teodora je bila veoma istrajna. Pokušavala sam da je odvratim od toga, da je zovem da se igramo, ali ona je željela da svira klavir umjesto toga. Nakon što su je testirali poslali su dopis Ministarstvu i oni su dopustili da umjesto u trećem razredu osnovne škole, krene u muzičku školu sa svega 6 godina - rekla je za Blic.

(Telegraf.rs)

Ne propustite