NAJMISTERIOZNIJA TURSKA GLUMICA ODUZELA JE SEBI ŽIVOT: Proslavila se ulogom u seriji “Elif”

Show
NAJMISTERIOZNIJA TURSKA GLUMICA ODUZELA JE SEBI ŽIVOT: Proslavila se ulogom u seriji “Elif”

Tursku glumicu Merve Kayaalp publika u regionu zna po ulozi Gulaj u seriji „Elif“, a glumila je u još brojnim zapaženim filmovima i serijama u Turskoj.

Ipak, nikada se nije pretjerano eksponirala i nije se kretala među najpopularnijim glumcima, pa je uvijek važila za pravu misteriju u njenoj zemlji.

Rođena je u Istanbulu, a potom je studirala glumu na Univerzitetu “Sulejman Demirel” u Isparti i mlada se otisnula u svijet glume. Nakon što je stekla diplomu oko godinu i po igrala je u Istanbulskom državnom teatru, da bi se potom preorijentisala na rad u privatnim i alternativnim pozorištima.

Stanovala je dugo u Dalamanu, u provinciji Mugla, a uglavnom je bila zatvorena u sebe i nije često na društvenim mrežama dijelila detalje o privatnom životu. Dijelila je selfije, fotogafije svojih umjetničkih slika i trenutke s plaže, ali obično je na svim fotografijama bila sama i nije dijelila previše.

Kako je važila za veoma misterioznu, tako je i otišla, bez objašnjenja.

U septembru prošle godine, turski mediji javili su da je Merve Kajalp pronađena bez znakova života u 37. godini, a istragom je utvrđeno da je izvršila smoubistvo.

View this post on Instagram

A post shared by @mervekayaallp


Nakon što su komšije čule pucnje s drugog sprata stambene zgrade u kojoj je glumica živjela, uputile su poziv na broj 112, koji se poziva u slučaju hitnih situacija.

Na lice mjesta su odmah stigli policija i medicinska ekipa, ali je mogla da bude samo konstatovana smrt. Tijelo Merve Kajalp potom je preneseno na obdukciju, na Institut za sudsku medicinu.

Istraga je pokazala da je glumica sebi oduzela život, i to pištoljem koji je pripadao njenom ocu.

Nije poznato je li Merve ostavila iza sebe oproštajno pismo, a kakvi su je problemi doveli u stanje da ima suicidne misli nije otkriveno do danas.

Ipak, njena strašna i iznenadna smrt pokrenula je u Turskoj razgovor o mentalnom zdravlju, pritiscima koje sa sobom nosi slava i o tome koliko je važno da ljudi u industriji zabave dobiju adekvatnu podršku.

Izvor: Glossy.rs

Ne propustite