Danas u BiH umjereno do pretežno oblačno, temperatura do 19 stepeni

Bosna i Hercegovina
Danas u BiH umjereno do pretežno oblačno, temperatura do 19 stepeni

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima, uglavnom u južnim, zapadnim i sjevernim područjima.

Intenzivnije padavine u sjevernim i zapadnim područjima Hercegovine, a u ostalim dijelovima samo ponegdje.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Vjetar slab od umjeren južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje do 19 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Lokalno može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 4, a najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni.

U nedjelju, u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i ponegdje u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

U ponedjeljak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša, uglavnom u južnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

U utorak, pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom u centalnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 11 do 18 stepeni.

(Vijesti.ba/Foto: Ilustracija / Unsplash)

Ne propustite