ISPOVIJEST SESTRE ŠABANA SLAMA NAJTVRĐA SRCA: Otkrila ŠOK detalje, da je umro čula slučajno

Show
ISPOVIJEST SESTRE ŠABANA SLAMA NAJTVRĐA SRCA: Otkrila ŠOK detalje, da je umro čula slučajno

Sestra Šabana Šaulića otkrila sve o odnosu sa pjevačem i njegovom porodicom.

Sarajka Cakić je pola decenije starija sestra legende narodne muzike Šabana Šaulića i živi potpuno drugačijim životom od onog koji je slavni pevač vodio. U prvom javnom obraćanju otkrila je brojne nepoznate detalje o bratu, a neke njene riječi režu kao mač.

Sjeća se svakog detalja iz Šabanovog djetinjstva u mahali u Šapcu. Posebno je istakla da se prema njoj postavljao uvek kao zaštitnik i nije dozvoljavao da joj bilo šta fali u životu, a otkako ga nema, njegova porodica joj pomaže kad god joj nešto zatreba. Smatra da ono što joj je Šaban sve činio, malo koji brat bi radio za svoju sestru. Sarajkina bol za njim se ne smanjuje kako vrijeme prolazi....

foto: Dragan Kadić

“Ja se sećam vrlo dobro kada je Šaban rođen, u kući. Babica je došla i majku porodila. Ja sam Šabanova rođena sestra, skoro nam je umrla sestra po ocu. Šaban je bio jedna duša, koju majka nijedna više neće roditi. On je slao, davao, ne pita da li imaš, samo ti stavi u džep. Svoj ulici je ovoj davao, nemilice. Majka naša je bila malo "žešća žena". Borila se 1941. sa njenim bratom u ratu, svi su je poštovali. I danas svi o njoj pričaju samo najlepše. Djetinjstvo nam je izgledalo lijepo, sa svima smo se lijepo družili. Majka Ilda je bila stroga, ali nikada nije Šabana udarila, samo mene i to me povuče za kosu. Kaže mi, ajde brzo, zakasnićeš u školu. Ilda je bila čuvena, narodna majka i žena za primjer. Svima je dijelila i šakom i kapom - rekla je Sarajka za emisiju "Svadba od milion eura" i otkrila da je jednom imala veoma čudan san.

- Bila je u vozu koji se prevrnuo, jedino njen vagon nije. Mnogi ljudi su tada poginuli. Srećom je preživjela. Međutim, posle toga u snu joj se javila Sveta Petka, koja joj se rekla da zbog nje nije dozvolila da se i taj vagon okrene. Od tada držala je njenu ikonu u svojoj sobi. Isto tako, kada joj dugo Šaban nije dolazio, molila je sveticu da ga vidi. I on bi se stvarno pojavio poslije dva, tri dana.

Posebno je istakla da Šabana slava nikad nije promijenila, te da je ostao isti ona dječak u duši kojeg je odveo čuveni Buca Jovanović iz mahale u Šapcu. Sa suzama u očima otkrila je šta je sve bio u stanju da uradi za nju.

- Nikada se nije promijenio. Znao je da sam živjela loš život sa mužem, koji je volio da popije, išao je kod drugih žena, maltretirao me. Stalno je govorio da ga ostavim, da će mi uzeti stan, ali ja nisam mogla zbog djece, zato sam sa njim ostajala. Udala sam se sa 15 godina, pobjegla od kuće, majka je tad htjela da umre - priznala je.

Sa velikom tugom, Sarajka se prisjetila i kako je izgledao dan kada je saznala da je njen brat poginuo. Ističe da niko nije smio da joj kaže, te da je saznala slučajno od vozača.

- Kada sam saznala da je Šaban poginuo, doživjela sam veliki stres. Bila sam tada kod Sanele i Bate, vidim dolazi Branka doktorka. Pitam se, zašto li je došla? Kažu nije važno tetka, idemo Bata i ja nešto da završimo, oni su već saznali. Kaže Sanela, idemo, vraćamo se brzo. Dolazi njihov šofer, zvoni na vrata i govori mi: "Primi moje saučešće". Tresla sam se, pitam ga- Kakvo saučećše? I on je čovjek bio u šoku, nije mogao odmah da mi kaže. Kada je rekao, ja sam se srušila, doktorka mi je davala praškove. Ne znam kako sam preživjela - zaključila je Sarajka.

Sa cijelom Šabanovom porodicom je u fenomenalnim odnosima, i za njegovu djecu bi sve uradila, a ne krije da sa Gocom, bratovljevom suprugom, ima posebna odnos, kao i da joj ona pomaže šta god joj zatreba.

(Stil)

NE PROPUSTITE

Ne propustite