Modriča: Pacijentica psihijatrijske bolnice stradala u požaru

Crna hronika
Modriča: Pacijentica psihijatrijske bolnice stradala u požaru

Pacijentica Specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči G.P. iz Srpca poginula je u požaru koji je sinoć izbio u jednoj od spavaonica bolnice.

Kako saznaje ATV sumnja se da je požar izazvala cigareta, koja je zapalila zavjesu i dušek u sobi, ali tačan uzrok požara biće poznat nakon istrage. Pravovremenom reakcijom radnika Specijalne bolnice, ali i nekolicine pacijenata požar je lokalizovan i spriječeno je njegovo širenje i potencijalno još teže posljedice.

U PU Doboj navode da je požar prijavljen u 1:30 sati.

”Po zaprimljenoj prijavi odmah su postupili policijski službenici PS Modriča koji su utvrdili da je došlo do požara unutar objekta, usljed čega je smrtno stradala G.P. iz Srpca, pacijent zdravstvene ustanove”, navode u PU Doboj.

Dodaju da je požar lokalizovan od strane pripadnika Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Modriča.

”Uviđaj su izvršili policijski službenici PS Modriča i inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Doboj, a istim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj”, navode u policiji.

Direktor Specijalne bolnice Siniša Nikić za ATV je rekao da je do požara došlo u jednoj od spavaona. Osim G.P. u sobi je bilo više pacijenata koji su spaseni.

”Nažalost, jedna naša pacijentkinja je stradala. Čim su uočili požar reagovali su naši radnici obezbjeđenja, ložač, kao i pojedini pacijenti čime je spriječena još veća tragedija. Oni su uspjeli da lokalizuju požar i spriječe njegovo širenje i prije dolaska vatrogasaca. Nakon intervencije jedan radnik bolnice i pacijent su poslati na preventivni pregled u dobojsku bolnicu i srećom nemaju nikakvih posljedica”, rekao je Nikić.

On kaže da će tačan uzrok požara utvriti istražni organi, ali da postoje sumnje da je stradala G.P. cigaretom izazvala požar.

”Ona je pokušala da ugasi plamen, ali je to eskaliralo, i nažalost ona je stradala vjerovatno usljed gušenja dimom”, istakao je Nikić.

(Vijesti.ba)

Ne propustite