OSTAVILA PASOŠ NA KIOSKU I REKLA JEDNU REČENICU Misterija nestanka Biljane Đorić sve veća

Region
OSTAVILA PASOŠ NA KIOSKU I REKLA JEDNU REČENICU Misterija nestanka Biljane Đorić sve veća

Porodica Đorić više od osam godina čeka nove informacije o nestaloj Biljani (28) iz Mataruške Banje kod Kraljeva, studentkinji Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, koja je misteriozno nestala 2. decembra 2015. godine.

Tada devetnaestogodišnja Biljana Đorić je posljednji put viđena te večeri 2. decembra, oko ponoći, kod nekadašnje kafane „Zadužbina“ u centru Kraljeva.

Ona se vraćala sa fakulteta, obavijestila je majku o ispitima i rekla da kreće na voz. Vozom je stigla u Kraljevo, kada je otišla na trafiku.

Tu je, ostavljajući svoj mobilni telefon i pasoš na pultu kioska uz riječi „neko će doći po ovo“, ušla u taksi iz kojeg je, poslije kraće vožnje, samo nekoliko minuta kasnije izašla u Karađorđevoj ulici.

Tu joj se, potom, gubi svaki trag.

I nakon toliko godina, o Biljani nema nikakvih novosti. Pojavljivale su se informacije da je viđena u Grčkoj, ali ispostavilo se da je u pitanju djevojka koja liči na nestalu Biljanu. Roditeljima su se javljali i prevaranti, jedan čovjek je tražio 4.000 eura za informaciju o nestaloj djevojci.

Njena majka i sestra se redovno oglašavaju na društvenim mrežama i apeluju na pomoć.

- Opet preklinjem ako neko ima bilo kakvu informaciju da mi se javi. Može i anonimno. Svaka informacija i posle ovoliko godina mi mnogo znači. Neću odustati ma po koju cijenu, makar i cenu života dok ne saznam šta je sa mojim djetetom. Ne znam kada će se to desiti ali ja neću odustati, boriću se opet, zakucati na svačija vrata sve do zadnjeg atoma snage - napisala je u januaru na Fejsbuku Vesna Đorić, majka nestale djevojke.

Biljanu čekaju roditelji, sestra i brat. Oni se svakog dana bude, više od osam godina, nadajući se da će dobiti nove informacije o nestaloj Biljani. Kako su roditelji ranije pričali za medije, oni se nadaju i vjeruju da je njihova ćerka živa.

- Nema je, pa je nema, a naša potraga kao da udara u zid. Posumnjali smo da je otišla u neki manastir, pokušavali da to saznamo u patrijaršiji, obilazili smo ženske manastire, upućivali dopise, ali bez odgovora. U jednom manastiru su nam rekli su da je Biljana punoljetna i da ako ne želi da se zna da je u manastiru, oni ništa ne mogu da nam kažu – kaže Biljanin otac Goran Đorić.

Prema njegovim riječima, nije bilo nikakvog razloga i ništa nije upućivalo na to da će kćerka bez traga nestati.

(Blic.rs)

Ne propustite