"Emir je narcisoidan tip, lažno se predstavlja": OGLASIO SE OSNIVAČ LAPSUS BENDA NAKON RASPADA

Show
"Emir je narcisoidan tip, lažno se predstavlja": OGLASIO SE OSNIVAČ LAPSUS BENDA NAKON RASPADA

Kao bomba nedavno je odjeknula vest da se Lapsus bend raspada nakon 11 godina, a osnivač istog sada je otkrio nepoznate detalje.

Mahir Osmanović, osnivač pomenutog benda, otkrio je da je atmosfera u sastavu godinama bila loša zbog frontmena Emira Aličkovića.

- Sa bubnjarom Muminom Korajecom, koji je takođe iz mog kraja, osnovali smo bend Lapsus 2013. godine. Znamo se još od osnovne škole. Tada smo počeli da svirkamo i počeli smo sa rokenrolom. Vremenom smo počeli više da radimo, odnosno da igramo ozbiljnije. Na samom početku smo imali prvog pjevača Eldara sa kojim smo snimali samo obrade. Emir se svojevremeno takmičio u muzičkom šou programu "ZMBT" na TV Haiat - rekao je on, pa nastavio.

- Onda se Emir nama sam javio, kao, ako ode naš pjevač da ga kontaktiramo, jer bi rado bio dio našeg benda. Ali, ja sam smatrao da je Kakanj gdje je on živio malo podaleko od Tuzle, pa nećemo moći probe da radimo. Ali, onda se on meni opet javio, pitao me da li sam ga zaboravio? I, onda ga ja pozovem da dođe u Tuzlu. S njim sam opet počeo da snimam covere, pa su onda uslijedile pjesme. A pjesma „Hendikepiran„ nas je baš izbacila u sami vrh. Sve to trajalo je do momenta dok je trajao i njegov ugovor s nama. Osam godina smo radili pod ugovorom - otkrio je Mahir, pa dodao:

- S obzirom na to da nam je pisao da se pridružimo našoj grupi, onda je logično da je Emir zahvaljujući nama postao popularan i prepoznatljiv. Imali smo i druge pjevače, poput Armina Dedića koji se takmičio u Zvezdama Granda, ali smo na kraju izabrali Emira.

"Predstavlja se pod lažnim imenom"

Mahir je zatim optužio Emira da se nakon raspada benda predstavlja pod lažnim imenom.

- Prije četiri godine Emir je imao ambicije da preuzme cijeli bend. Drugim riječima, ili jasnije rečeno, želio je da on bude alfa i omega benda, da sebe preispituje mnogo više od ostalih. Ali, u tom trenutku mu nije bilo u interesu da započne solo karijeru, već da ostane pod okriljem benda. I danas kada više nije deo nas i dalje nastupa pod imenom „Lapsus bend”. Tim koji vodi sa sobom predstavlja kao da je original, a u srpskim medijima se predstavlja kao nova ekipa, postava „Lapsus benda“, što je apsolutna laž - rekao je, pa dodao:

- Emir ni pod kojim uslovima ne smije da koristi naziv „Lapsus bend”. Sve smo to odavno završili u Srbiji, ali sada čekamo da se to potvrdi na globalnom nivou. Na regionalnom nivou, završili smo to u Srbiji u njihovom Službenom glasniku, piše ko je vlasnik benda i njegovo ime. Emir, ponavljam još jednom, nema prava na ime benda. Tamo je bio samo pjevač, ali sada koristi priliku da okrene priču na svoju stranu.

"Emir je narcisoidan tip"

- Sada ću biti iskren i otvoren u ovom razgovoru. Posljednje tri godine nismo komunicirali, radili smo isključivo poslovno. Već je ranije tražio neke nemoguće uslove, a ja kao šef benda nisam htio da mu to dozvolim jer bi to bilo nepravedno, nepravedno prema ostalim članovima. Od tog trenutka naša komunikacija je prestala, ostala je samo poslovna. U jednom trenutku sam poželoo da okupim sve nas jer bi to bilo za dobrobit svih nas i samog benda, ali oni nisu bili zainteresovani. U osnovi sam mu smetao. On je takav, da ne kažem narcisoidan tip koji ne može dozvoliti da u grupi bude iko drugi za pitanje osim njega samog. Uvek je imao ambicije da bude šef. On jednostavno nije bio timski igrač. Prepustio sam njemu da sam uradi intervju, da ne idem. Ali svaki intervju je bio on i samo on. Ostali nisu postojali. Ne mogu da mu zabranim da nastupa pod imenom „Lapsus“, jer to je riječ koju svi koriste, ali ne smije da nastupa pod imenom „Lapsus bend“. To ime je već zaštićeno - zaključio je osnivač benda.

(Naj portal)

Ne propustite