Ruskinja objasnila zašto se Rusi ne druže sa Srbima: Nemojte se uvrijediti...

Region
Ruskinja objasnila zašto se Rusi ne druže sa Srbima: Nemojte se uvrijediti...

Ruskinja Aljona, koja živi u Beogradu, objavila je video na TikTok profilu @aljona.strankinja u kojem je navela pet razloga zbog kojih se Rusi koji su se preselili u Srbiju ne druže sa Srbima, prenosi Index.hr

"Ne mogu govoriti u ime svih Rusa, ali mogu izložiti zašto je tako iz mog kuta gledanja", počela je objašnjavati zašto su Rusi tako zatvoreni.

"Kao prvo, stres. Većina Rusa nedavno se preselila u Srbiju. Preseljenje nije turističko putovanje. Treba napraviti dokumente, razumjeti kako sve funkcionira i istovremeno raditi. Vjerujte mi, to je veliki stres. I za komunikaciju ostaje malo snage", rekla je.

@aljona.strankinja

Samo moje mišljenje 🤷🏼‍♀️

♬ оригинальный звук - aljona.strankinja

Aljona je objasnila kako je problem i jezična prepreka jer možda ljudi ne znaju dobro engleski, a srpski uopće ne govore: "Možda bi željeli razgovarati s vama, ali ponekad jednostavno ne mogu."

Treći razlog je to što Rusi imaju prijatelje – Ruse: "Kad imate krug prijatelja, teško je naći motivaciju za upoznavanje novih ljudi."

"Četiri: Mi nemamo small talk kulturu. Ako u Rusiji nekoga pitamo ‘kako si‘, želimo opširan razgovor. I zbog toga možda mislite da smo zatvoreni", rekla je pa navela i peti razlog: "Za upoznavanje je potreban razlog. Na primjer, zajednički događaj, zajednički prijatelji ili nešto slično."

"Ovo je moje mišljenje zašto Rusi izgledaju kao zatvoreni ljudi. Molim vas, nemojte se uvrijediti. Adaptiramo se u novoj zemlji, trudimo se ovdje izgraditi novi život. Nismo protiv komunikacije, samo nam je potrebno vremena", zaključila je.

Ne propustite