Nenad Periš se oprostio od ubijenog Luke (22): Njegove riječi potresle regiju

Region
Nenad Periš se oprostio od ubijenog Luke (22): Njegove riječi potresle regiju

Luka Bančić, (22) koji je mučki ubijen u noći na subotu, 24.februara u Splitu, danas je sahranjen.

Od njega su se oprostili porodice, prijatelji, i brojni Splićani koji su došli na gradsko groblje.

Javnost je zgozilo brutalno ubistvo mladića kog je nasmrt nožem izbo Ante Rušić zavisnik od alkohola i narkotika ispred hotela 'Corner'.

Od Luke se potresnim riječima oprostio i Nenad Periš, koji je i sam tragično izgubio sina Mateja. Da podsjetimo Matej Periš (27) je sa svojim društvom iz Splita stigao u Beograd 30. decembra 2021. godine kako bi proslavili Novu godinu.

Nakon spleta nesretnih okolnosti, on te večeri završio u rijeci Savi, da bi njegovo tijelo bilo nađeno nakon skoro pet mjeseci, tačnije u maju 2022. godine.

"Iskreno saosjećanje i podrška porodici, prijateljima i svima koji tuguju zbog odlaska ovog mladog čovjeka s ovog ljubavi siromašnog svjeta. Boze dragi budi mu vječna utjeha, molimo te", napisao je Periš u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Da podsjetimo Luka je prije napada krenuo kući udaljenoj svega 20-ak minuta hoda. Nakon verbalnog sukoba, osumnjičeni muškarac prvo je 'uletio' u obližnji kafić tražeći da mu daju nož, a onda je pojurio u stan da uzme svoj.

Zgrabio je veliki kuhinjski nož, oštrice od oko 25 centimetara i otrčao prema 22-godišnjaku koji je već odmaknuo do obližnjeg hotela gde se zločin i dogodio, prenosi Blic.

Ne propustite