Ljubavna priča roditelja četvorki iz BiH: "Svi su bili oduševljeni i dolazili da nas vide"

Bosna i Hercegovina
Ljubavna priča roditelja četvorki iz BiH: "Svi su bili oduševljeni i dolazili da nas vide"

Milana i Nemanja Petrović su mladi bračni par koji imaju po 28 godina, iz Banja Luke su, žive u Sloveniji i za šest godina braka stekli su petero sinova.

Mama Milana je prirodnim putem začela i 14. januara ove zime rodila četvericu sinova koji su dobili imena po apostolima Mateji, Marku, Luki i Jovanu.

"Sprug i ja se poznajemo još od srednje škole, od 2010. godine. Išli smo zajedno u školu, zabavljali se, a onda i vjenčali 2018. godine. Dobili smo sina Konstantina, koji sada ima pet godina, i željeli smo još djece. Bog mi je dao da ostanem u drugom stanju, ali nismo ni sanjali da ću roditi četvorke. Kada sam otišla na prvi pregled kod ljekara, rekli su mi da nosim blizance. I to je bilo iznenađenje za mene", priča mama Milana.

Na drugom pregledu ljekari su joj rekli da nosi trojke, pa se još više šokirala, a tek na trećem pregledu je saznala na nosi četiri bebe.

 
 

"Ja u šoku, ljekari takođe. Savjetovali su mi dva najbolja kliničko-bolnička centra u regionu te sam odabrala da vodim trudnoću u Ljubljani, jer moj suprug radi u Sloveniji. Kada sam došla u Sloveniju, ljekari su mi predočili rizike trudnoće i posledice. Trudnoća je ocijenjena kao visokorizična", priča Milana.

Uplašila se, ali je, kaže, imala ogromnu podršku supruga, porodice, ljekara, koji su je sve vrijeme bodrili.

"Sve vrijeme smo vjerovali da će sve biti kako treba. Kako je trudnoća odmicala, nije bilo komplikacija, sve je išlo svojim tokom, dosta mirno, jer sam bila u pravim rukama", priča Milana.

 
 

Ipak, u 23. sedmici trudnoće morala je u bolnicu, radi sigurnosti.

"Od tada sam skoro dva mjeseca ležala u bolnici, nalazi su mi se tamo poboljšali i bilo mi je i bolje jer nisam tako često putovala od kuće do Ljubljane. Termin mi je bio 17. januar, ali 14. sam dobila kontrakcije. Doktorica je rekla da je vrijeme za porođaj. Carskim rezom sa spinalnom anestezijom sam rodila četiri dječaka", priča Milana.

Sve je trajalo oko sat, sat i po vremena. Ljekari su bili oduševljeni, odmah su se oko mene okupili pedijatri i svi du dolazili da ih vide. Odmah sam ih vidjela, osjećanja su bila pomiješana, neopisiva sreća, strah, neizvjesnost, a onda sam osjetila olakšanje kada je ljekar rekao da su bebe dobro.

"Dok sam bila trudna, sa suprugom sam jednom prilikom išla do manastira Krka u Hrvatskoj. Tada smo rekli da nosim četiri dečaka i monah nam je dao blagoslov da nam djeca nose imena po četiri apostola. Nama su se ona najviše svidjela, a i smatramo da je vjera, pored nade, najbitnija za čovjeka.

"Osećaj vidjeti ih je bio neprocjenjiv, ponovo sam se rodila, bol nisam osjećala. Ponosni tata je sve vrijeme bio tu u bolnici. Nakon toga prošlo je oko 15 dana i ja sam izašla iz bolnice, a mališani su još uvijek u inkubatoru", priča Milana za srbijanske medije.

"Dva puta dnevno odlazimo da ih vidimo. Ljekari kažu da dobro napreduju i da će vjerovatno do kraja februara biti u inkubatoru. Kod kuće smo imali slavlje u krugu porodice, a kada dođemo u dom sa četiri nova člana, tada ćemo proslaviti naveliko", navodi sretna mama.

Ne propustite