U Australiji traje potraga za tijelima voditelja i njegovog dečka: Ubio ih je policajac

Svijet
U Australiji traje potraga za tijelima voditelja i njegovog dečka: Ubio ih je policajac

Australska policija pretražuje udaljeno imanje u potrazi za tijelima televizijskog voditelja i njegova dečka, nakon što su ubijeni prošli tjedan.

 
Detektivi tvrde da je Jessea Bairda i Lukea Daviesa prošlog ponedjeljka ubio policijski službenik u kući u Sydneyju. Viši policajac Beaumont Lamarre-Condon, koji je nekoć izlazio s Bairdom, optužen je za dva ubojstva. Optužbe nije komentirao. Na terenu su i policijski ronioci koji tragaju za tijelima.

Kažu da je Lamarre-Condon (28) možda ostavio tijela na udaljenom posjedu Bungonije, nakon što ih je premjestio u bijelom unajmljenom kombiju s mjesta navodnog ubojstva u Bairdovoj kući.

U ponedjeljak je policija Novog Južnog Walesa rekla da je osumnjičeni prošle srijede odveo poznanicu na imanje Bungonije. Nakon što je razbio bravu na vratima, Lamarre-Condon je tamo ostavio poznanicu prije nego što je odvezao kombi na imanje i vratio se 30 minuta kasnije, rekla je policija.

“Ona nije znala da su tijela u vozilu i surađivala je s detektivima”, rekao je zamjenik povjerenika David Hudson. Dodao je da policija istražuje je li se Lamarre-Condon kasnije vratio i ponovno premjestio tijela, piše BBC.

Osumnjičenik je kupio kutnu brusilicu i utege u odvojenim trgovinama prošle srijede, rekao je zamjenik povjerenika. Hudson je također rekao da je u satima nakon navodnih ubojstava slao poruke s telefona ubijenog govoreći svojim sumještanima da se seli u zapadnu Australiju.

Policija Novog Južnog Walesa ranije je rekla da je metak koji odgovara pištolju Lamarre-Condona pronađen u kući Bairda, zajedno s golemom količinom krvi.

Osumnjičenik je optužen nakon što se u petak odvezao u policijsku postaju u Sydneyju.

Ne propustite