JEZIVI DETALJI UBISTVA SRBIJANSKOG REPREZENTATIVCA: Ubica ga ganjao, zario mu nož u prsa

Crna hronika
JEZIVI DETALJI UBISTVA SRBIJANSKOG REPREZENTATIVCA: Ubica ga ganjao, zario mu nož u prsa

Stefan Savić, 23-godišnji osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u MMA, preminuo je rano jutros. Osvajač bronze na Еvropskom prvenstvu u MMA iz novembra 2023. godine je žrtva napada koji se desio u noći između subote i nedjelje u centru Beograda.

Na uglu Dunavske i Dobračine Savić je nađen sa ubodnom ranom.

Srbijanski medij Kurir je izvijestio da je po svjedočenju jednog od očevidaca preminulog Savića napadač je ubo u predjelu srca i zatim nastavio i ubo još jednu osobu u blizini.

"Sumnja se da je nepoznati napadač prišao Stefanu i da je ubrzo došlo do sukoba koji se kobno završio, s obzirom na to da je ubica zario nož mladiću kod srca, tačnije ispod pazuha. Sve se dogodilo nasred ulice. Mladić je pao na pod, a napadač je pobjegao u nepoznatom pravcu, a neko od prolaznika pozvao je Hitnu pomoć koja je ubrzo zbrinula. Mnogo je krvario i nažalost u Urgentnom centru u Beogradu je podlegao povredama i pored svih napora ljekara", naveo je izvor ovog medija.

Kako nezvanično saznaje Telegraf, najvjerovatnije je došlo do svađe u klubu, nakon čega je počelo gurkanje ispred kluba, da bi dvojica kenula da ga jure uz Dobračinu ulicu. Stefan je bježao, ali su ga sustigli, a jedan ga je izbo nožem.

Kad su ga izboli, nastavili su ka Gundulićevom vencu. Također, policija je pronašla i automobil u Dunavskoj ulici.

Policija je na mjesto zločina i češlja područje na kojem se odigrao krvavi pir. Kako javlja reporter Telegrafa sa lica mjesta inspektori traže oružje kojem je izboden mladi sportista. Policija, kako piše Telegraf, pretražuje i okolne lokale vjerovatno da bi pregledali snimke sigurnosnih kamera.

Starija gospođa koja živi u Dobračinoj ulici navodi da noćas nije čula ništa, međutim dodaje da su upravo na ovoj lokaciji sukobi veoma česti, prenosi Radiosarajevo

Ne propustite