NAPADAČ JURIO STEFANA NIZ DOBRAČINU PRIJE NEGO ŠTO GA JE IZBO: Očevici o stavičnom ubistvu

Region
NAPADAČ JURIO STEFANA NIZ DOBRAČINU PRIJE NEGO ŠTO GA JE IZBO: Očevici o stavičnom ubistvu

Stefan Savić (23) koji je ubijen sinoć nožem nakon što ga je nepoznati napadač prethodno jurio niz Dobračinu ulicu u Beogradu.

Kako se u međuvremenu saznalo, riječ je o MMA reprezentativcu Srbije Stefanu Saviću.

Podsjetimo, mladić je izboden nožem ispod pazuha, u blizini srca. Napadač je nakon toga pobjegao u nepoznatom pravcu, a mladić je od za dobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

- Stražar sam i sinoć sam radio. Video sam neku gužvu tu na uglu, ali isprava nisam shvatio o čemu se radi. Kada sam prišao malo bliže video sam Hitnu i policiju sve je bilo blokirano - kaže za Kurir stražar koji čuvar jednu firmu u blizini napada i dodaje:

- Među okupljenima čuo sam da je neki mladić izboden u srce nakon što ga je drugi jurio niz Dobričinu ulicu. Navodno, imali su prethodno neki sukob i ovaj ga je uz neke psovke izbo.

Kako je dodao sagovornik, mjesto gdje se dogodio napad sa smrtnim ishodom je potpuno pokriveno kamerama.

- Ovo je industrijska zona i svaka firma ima svoj nadzorni sistem i policija je već sinoć počela da uzima kamere - navodi sagovornik.

Nepoznati napadač je nakon napada pobjegao u nepoznatom pravcu, a nije isključeno i da je imao saučesnika koji mu je pomogao da se sakrije nakon zločina. Policija je nakon ubadanja odmah pokrenula veliku akciju Vihor 3 kako bi uhapsila osumnjičenog.

Inače, samo nekoliko minuta kasnije došlo je do još jednog ubadanja na Terazijama gdje je nepoznati napadač nožem izbo S. M. (32) i tako mu nanio teške tjelesne povrede, u predjelu butine i pazuha. Njega je policija u lokvi krvi zatekla u automobilu.

Ne propustite